Vijesti / Životni stil

MOŽE UZROKOVATI OŠTEĆENJA

Ulje nikada ne biste trebali bacati u sudoper ni zahod: Evo ispravnog načina

Ulje nikada ne biste trebali bacati u sudoper ni zahod: Evo ispravnog načina
Ilustracija

Ulja i masti se na kraju zalijepe, nakupljaju se u cijevima i uzrokuju začepljenje...

Ako ostatke pića, juhe, umaka i drugih tekućina bacate u sudoper, odlaganje ulja na isti način moglo bi vam se činiti kao sasvim logična stvar. No, masnoće i ulje mogu uzrokovati ozbiljne probleme vašem vodovodu te bi se trebale držati što dalje od njega, kako piše Metro.

Ulja i masti se na kraju zalijepe, nakupljaju se u cijevima i uzrokuju začepljenje. Nakupljene masti također mogu doprinijeti začepljenjima koja dovode do stvaranja otpadnih voda i poplava, što može nanijeti ozbiljnu štetu vašem domu. 

Umjesto toga, male količine ulja i masti možete baciti u vaše smeće, nakon što se sasvim ohlade. Pokušajte skinuti što više ostataka prije nego što ga stavite u pranje, jer ulje i u vodi od posuđa može stvoriti probleme. Ako imate veliku količinu ulja ili masti. nemojte je bacati u smeće niti u zahod. Budući da je voda daleko gušća od ulje i ne miješa se s njim, ulje u cijevima se i dalje može ohladiti te uzrokovati štetu.

Umjesto toga, korisno je imati stare staklenke ili posude za sakupljanje rabljenog ulja. Najbolje je upotrijebiti nešto s poklopcem kako se ne bi izlijevalo i stvaralo nered u vašoj kanti za smeće. Jednostavno staklenku bacite u smeće i ne morate brinuti o mogućim štetama.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video