Vijesti / Životni stil

FITNESS STUDIO FITLIFE

VIDEO Težinom vlastitog tijela do savršene forme

VIDEO Težinom vlastitog tijela do savršene forme
Fitness Studio FitLife

Ovaj tjedan radimo na izdržljivosti...

Kojim se god sportom bavite, što god da trenirate, vježbe vlastitim tijelom su neophodne i osnova svakog zdravog tijela.

Vanjsko opterećenje treningu dodajemo tek nakon što naučimo vladati težinom vlastitog tijela. To znači da prije čučnja s girjom ili šipkom morate raditi čučanj samo vlastitim tijelom, kako bi ga dobro usavršili i mogli shodno tome napredovati. 

Uvijek imate dva puta, u jednom je sigurnost i preciznost, a u drugom je brži napredak i rizik od ozlijede koji se ne mora dogoditi, ali postoji velika mogućnost. Vi birate kojim putem želite ići i kako se želite ophoditi prema svojem tijelu.

Svaka naša loša reakcija ostavlja i loš trag, loše držanje ili napredovanje, a rezultate udaljava. Stoga je vaše vlastito tijelo jedan veliki i visokokvalitetan rekvizit uz pomoću kojeg možete napraviti jako puno.

Pogledajte samo gimnastičare i njihova predivno isklesana tijela, a vježbaju isključivo težinom vlastitog tijela. To dokazuje da teretana nije jedini uvjet za razvoj mišića i topljenje potkožnog masnog tkiva.

Kako se radi o treningu za početnike, pripremila sam lagane i dobro poznate vježbe, a svi oni kojima je trening prelagan mogu ovaj trening odraditi uz pomoć nekakvog vanjskog opterećenja koje nađu kod kuće. U tom slučaju to može biti lopta, mala ili velika, girja, bučice i svi ostali rekviziti za vježbanje.

Kako bi trening bio uspješno završen potrebno se prije ovog glavnog djela treninga zagrijati i na kraju istegnuti.

Nikada nemojte početi s vježbanjem, a da prije toga niste napravili plan, a dobar plan jamči sigurnost koja je na prvome mjestu i koja će vam donijeti rezultate koje toliko dugo čekate. 

Ovaj tjedan radimo na izdržljivosti, a kako bi ipak odradili sve kako treba potrebno je pratiti broj ponavljanja koji se nalazi u opisu vježbi.

Duži vremenski period rada osigurava i gađa izdržljivost. Što ste izdržljiviji to vam je bolja i kvaliteta života, obavljanje svakodnevnih zadaća ne predstavlja napor i tijelo kroz dan proživljava manje stresa. 

Trening - rad/odmor 30:10 sekundi x 5 serija

  • Skip 
  • Penjač 
  • Iskorak skok 
  • Visoki sunožni skok
  • Upor lepeza 
  • Čučanj skok

     

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video