Vijesti / Životni stil

LJUBAV ILI...?

Loše higijenske navike parova: Dijele četkice i britvice, a 1/4 ih dijeli čak i donje rublje!

Loše higijenske navike parova: Dijele četkice i britvice, a 1/4 ih dijeli čak i donje rublje!
Ilustracija

Čak 39 posto sudionika kaže da koristi partnerovu četkicu za zube, a uobičajene higijenske navike među parovima su i dijeljenje ručnika, pincete, balzama za usne ali i gaća...

Studija koju je nedavno naručila britanska tvrtka End of Tenancy Cleaning pokazala je koliko daleko ide bliskost nekih ljubavnih parova koji ne dijele samo higijenske navike, već često i higijenski pribor i potrepštine poput ručnika, pincete i četkice za zube.

U studiji je sudjelovalo 4.330 parova od kojih se tražilo da otkriju neke detalje svojih higijenskih navika. Ispitivači kažu da su ih neke navike ljudi u ljubavnim vezama 'šokirale', a najviše ih je iznenadilo 27 posto ispitanih koji kažu da sa svojim partnerom dijele i - donje rublje.

Anketa o (ne)higijenskim navikama parova pokazala je i da ih najviše međusobno dijeli pribor za jelo; što je, čini se, prilično uobičajena navika, budući da je prisutna kod 86 posto ispitanih. Na drugom se mjestu našlo dijeljenje balzama za usne, s 81 posto parova koji priznaju da s istim proizvodom štite usne od hladnoće.

Čak 39 posto sudionika priznaje i da u vezi koristi i partnerovu četkicu za zube, a uobičajene higijenske navike među parovima su i dijeljenje ručnika i pincete, bez obzira što se tako poveća mogućnost infekcija, poput npr. konjunktivitisa. 

Uz to, 22 posto žena i muškaraca noge i bradu će obrijati s istom britvicom, a više od tri četvrtine ispitanih priznaje da nikad nisu ni razmišljali o eventualnim rizicima, prenosi portal Tyla.

Zanimljivo je da je, nakon što su im ispitivači detaljno objasnili koje se potencijalne opasnosti kriju iza dijeljenja higijenskih potrepština i donjeg rublja, čak 68 posto parova reklo da im to - ne smeta i da će i dalje oboje koristiti istu britvicu, četkicu, balzam ili gaće. 

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video