Vijesti / Životni stil

'PRIRODNE VIAGRE'

'Fitnes guru' otkrio tri namirnice koje su odlične za podizanje libida

'Fitnes guru' otkrio tri namirnice koje su odlične za podizanje libida
Ilustracija

Adam MacDougall kaže da su glavni razlog smanjenog libida naši svakodnevni izbori hrane, i da bismo za bolji seks trebali redovito jesti ove namirnice koje on zove 'prirodne Viagre'

Australski 'stručnjak za zdravlje' i fitnes guru Adam MacDougall kaže da preko 70 posto žena i jedan od dva muškarca u nekom periodu života osjeti manjak seksualne želje, zbog čega znanstvenici i danas aktivno rade na takozvanoj 'ženskoj Viagri’ koju bi žene stavljale u nos, kao kapi za nos u spreju.  

- Glavni razlog smanjenog libida je naš način života, odnosno naši svakodnevni izbori - kaže MacDougall i dodaje da zbog nedostatka sna padaju i aktivnosti u spavaćoj sobi, a vrijeme koje provedemo pred ekranima znatno smanjuje vrijeme za seks.

Ipak, kaže on, najveći je uzrok smanjenog libida hrana koju jedemo.

- U zadnje vrijeme sve više raste broj pretilih ljudi, a hrana koja deblja, pogotovo masti, loše utječu na naš organizam, pa i na želju za seksom - kaže MacDougall i ističe da bi za veći libido redovito trebali jesti ove namirnice koje on zove 'prirodne Viagre'. 

1. Lubenica

Lubenica ima izvrsnu sposobnost povećati protok krvi u organizmu što je ključno i za normalan libido 

2. Salata Iceberg ili 'kristalka'

Ako se želite pariti kao zečevi, jedite kao zečevi, poručio je fitnes guru koji za ovu salatu kaže da sadrži Lactucarium, mliječnu tekućinu koja je zbog svojih sedativnih i analgetičkih svojstava poznata i kao ‘opijum iz salate’, a utječe i na porast spolnih hormona.

3. Avokado

Riječ 'avokado' potječe od astečke riječi 'ahuacatl' koja znači 'testis' što, napominje MacDougall, ima smisla kad pogledate oblik ove tropske voćke. 

- Avokado je pun mono-zasićenih masti koje su izvrsne za zdravlje srca i za dobar protok krvi u organizmu koji utječe i na libido - objasnio je MacDougall za News.com.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video