Vijesti / Životni stil

SVESTRANA NAMIRNICA

Mršavljenje, čišćenje doma, njega kože... Evo za što sve možete koristiti jabučni ocat

Mršavljenje, čišćenje doma, njega kože... Evo za što sve možete koristiti jabučni ocat
Ilustracija

Ponekad se može koristiti kao dezodorizator, a sve što trebate je ostaviti posudu s jabučnim octom na stolu ili u kutu sobe.

Jabučni ocat odlična je namirnica za razne stvari, od čišćenja kućanstva pa sve do njege kože, ali mnogi ne znaju za što ga sve mogu koristiti. Dobra stvar kod jabučnog octa je što sadrži preko 90 različitih tvari koje doprinose zdravlju, uključujući kalij, kalcij, magnezij, vitamin B, bakar i bioflavonoide. Uz ove savjete portala Metro saznajte kako vam sve jabučni ocat može pomoći.

Sagorijevanje masnoće

Stavite dvije žličice jabučnog octa u pola čaše vode prije svakog obroka. Tako ćete se osjećati puno sitije te će vam pomoći u održavanju zdrave tjelesne mase.

Toner za kožu

Jabučni ocat može vam pomoći u njezi kože tako što će se riješiti loših bakterija i ulja. Prirodne kiseline octa mogu pomoći u pilingu kože, uljepšavajući kompleks i rješavajući probleme poput hiperpigmentacije i oštećenja od sunca.  No, jabučni ocat je prejak za nanošenje izravno na kožu, zato napravite toner razrijeđen s jednim dijelom octa i dva dijela vode.

Operite voće i povrće

Kada želite biti sigurni da je vaše voće i povrće u potpunosti bez potencijalnih pesticida ili voska, operite ih u smjesi jednog dijela jabučnog octa na tri dijela vode.

Za pranje kućnih ljubimaca

Dodavanjem jabučnog octa u vodu tijekom kupanja kućnih ljubimaca možete spriječiti nakupljanje buha i krpelja. Također će pomoći da dlaka vašeg ljubimca izgleda sjajnije i bude mekša.

Očistite perilicu rublja

Jabučni ocat vam može pomoći da perilica rublja ostane čista te sprječava začepljenja i nakupljanje. Jednostavno dodajte dvije šalice jabučnog octa u pretinac za pranje i pustite perilicu da radi bez odjeće.

Neutralizirajte mirise u kući

Jabučni ocat se ponekad može koristiti kao dezodorizator, a sve što trebate je ostaviti posudu s jabučnim octom na stolu ili u kutu sobe.

Napravite univerzalno, prirodno sredstvo za čišćenje

Zbog antibakterijskih svojstava, jabučni ocat može napraviti izvrsno, prirodno sredstvo za čišćenje za vašu kuću, rješavajući stvari poput plijesni. Pomiješajte jednu šalicu vode s pola šalice jabučnog octa u posudi ili boci s raspršivačem.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video