Vijesti / Životni stil

pripazite

Koliko dugo se tuširate? Prekratko tuširanje nije dobro za zdravlje, tvrde stručnjaci

Koliko dugo se tuširate? Prekratko tuširanje nije dobro za zdravlje, tvrde stručnjaci
Ilustracija

Idealno vrijeme za tuširanje je oko 8 do 10 minuta, a sve što je kraće ili dulje od toga može dovesti do problema s kožom i zdravljem...

Iako se neki vole tuširati satima i uživaju u osjećaju tople vode na koži, postoje oni koji vole kratke tuševe i jedva čekaju izaći iz kade. Međutim, ako vaše tuširanje traje kraće od pet minuta, ne perete se dovoljno, tvrde stručnjaci.

'Tuširanje kraće od pet minuta nije dovoljno dugo za čišćenje vašeg tijela i može uzrokovati bakterijske ili gljivične infekcije', objašnjavaju stručnjaci te dodaju kako su nedavna istraživanja pokazala kako se većina ljudi ne tušira svakodnevno. 

Kako prenosi Daily Star, za pravilno tuširanje potrebno je oko 8 do 10 minuta, što je obično dovoljno za čišćenje i hidrataciju kože. Također je otkriveno da predugo tuširanje može koži oduzeti njezina prirodna ulja i uzrokovati sušenje.

Osim duljine tuširanja, stručnjaci kažu kako je važno prati svako područje tijela, a za pravilnu higijenu preporučuju redovito pranje svakog dijela pod tušem kako bi se spriječile klice, uz napomenu da, ako se stopala ne čiste pravilno, može doći do gljivičnih infekcija.

I ne samo to, vrući tuševi mogli bi nanijeti više štete nego koristi.

'Izbjegavajte tuširanje u prevrućoj vodi, jer to može dovesti do suhe kože i upala. Odlučite se umjesto za mlaki tuš jer hladna voda pomaže za fizičko i psihičko zdravlje', zaključili su.

Najgledanija galerija

Izdvojeno


Reci što misliš!