Vijesti / Životni stil

PRATITE ZNAKOVE ILI PITAJTE

Niste sigurni glumi li ili ste je doveli do orgazma? Evo što kažu stručnjaci, kako ćete znati

Niste sigurni glumi li ili ste je doveli do orgazma? Evo što kažu stručnjaci, kako ćete znati
Ilustracija

Kad se približe orgazmu žene puno brže i dublje dišu, a često za vrijeme klimaksa ispuste i duboki grleni zvuk ili vrisak, kaže seksologinja.

Ako ste se ikad za vrijeme seksa pitali je li žena doživjela orgazam ili ga je odglumila, stručnjaci kažu da premda je jedan od najvećih seksualnih misterija, postoje neki prilično pouzdani pokazatelji ženskog orgazma.

1. Orgazmičko crvenilo

Seksualna stimulacija i uzbuđenje uzrokuju povećan protok krvi u sve kapilare u tijelu, uključujući one u grudima i genitalnom području. Mnogim se ženama zato dok su uzbuđene zacrveni koža na licu, trbuhu, grudima i genitalijama.

Iako se crvenilo naravno može pojaviti i bez orgazma, često je nakon orgazma očitije pa može biti jedan od sigurnih pokazatelja. 

2. Kontrakcije i drhtavica

Orgazam se definira kao oslobađanje seksualne energije koje često rezultira kontrakcijom i otpuštanjem mišiću zdjelice i rodnice.

Ako ženu stimulirate prstima, za vrijeme orgazma ćete osjetiti kako se mišići rodnice skupljaju i otpuštaju, te vjerojatno i kako se vagina još više 'otvara' jer se tijelo opušta i oslobađa nakupljenu seksualnu energiju.

Neke žene kad dožive vrhunac imaju drhtavicu i kontrakcije po cijelom tijelu, a te je fizičke reakcije prilično teško odglumiti.

3. Dah

Obično se mijenja pri jakom uzbuđenju i za vrijeme orgazma.

Žene puno brže i dublje dišu kad se približe orgazmu, a često ispuste i duboki grleni zvuk ili vrisak. Iako se to sigurno može odglumiti, ako se pojavi uz druge fizičke pokazatelje, možete biti sigurni da je žena doživjela orgazam.

4. Ona sama kaže

Psihologinja dr. Shaun Wehle iz Shaun Wehle and Associates Psychological Services kaže kako sigurni ipak možete biti samo na jedan način: "Kada ona vikne da upravo ima ili je imala orgazam, možete biti sigurni".

- Ako muškarac nije shvatio je li ili nije, pomaže da to čuje direktno od nje - rekla je za Your Tango.

5. Pitajte!

Stručnjakinja za seksualnost Dr. Kelly J. Connell smatra pak da se sve može odglumiti, pa je najsigurniji način da ženu izravno pitate. 

- Ako vam je dovoljno ugodno da s njom možete biti goli, trebali biste moći s njom i razgovarati o seksu, zadovoljstvu i orgazmu - kaže Connell muškarcima.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video