Vijesti / Životni stil

Fitness studio fitlife

VIDEO Animal workout - trening koji razvija mobilnost i stabilnost

VIDEO Animal workout - trening koji razvija mobilnost i stabilnost
Fitness Studio FitLife

Jednim takvim treningom poboljšat ćete sveukupno psihofizičko zdravlje, držanje i smanjiti bolove u lokomotornom sustavu...

Ovo je jedan vrlo zanimljiv način treniranja, no, potrebno je puno strpljenja i upornosti da bi došli do cilja. Neki veliki stučnjaci i učitelji kažu kako je upravo ovo najbolji trening za današnjeg modernog čovjeka jer uključuje rad cijeloga tijela i na taj način razvija razne motoričke i funkcionalne sposobnosti. 

Prvenstveno razvija mobilnost i stabilnost što je u današnje vrijeme vrlo važno, jer pojedini zglobovi u našem tijelu moraju biti mobilni, a pojeidni stabilni.

Kada se stvar okrene, a zbog kompenzacija koje radimo korišteći stalno jedno te iste, loše obrasce kratnja, oni koji bi trebali biti mobilni postanu velikom većinom stabilni, dok oni koji su stabilni postanu mobilni, trpimo razna bolna stanja. Takva stanja povremeno čovjeka dovedu i do operativnih zahvata, primjer koljenskog ili skočnog zgloba. Stoga je vrlo važno biti aktivan, raditi na poboljšanju svih sposobnosti kako bismo dugo bili zdravi, mladi i snažni, odnosno sposobni izvršavati sve dnevne zadaće bez kukanja da nas nešto boli. 

Kako biste jedan takav trening bio kompletan i zadovoljio sve potrebe prosječnog rekreativca, potrebno je u sam trenažni proces dodati rad s vanjskim opterećenjima,a moj je savjet da to budu girje. Girje također uključuju rad cijeloga tijela, grade razne sposobnosti i vrlo su izazovne.

Jednim takvim treningom poboljšat ćete sveukupno psihofizičko zdravlje, držanje i smanjiti bolove u lokomotornom sustavu, a nastale dugotrajnim sjedenjem i/ili stajanjem, nedovoljnim kretanjem i vođenjem lošeg načina života. Samo male smjernice dovoljne su da iz neaktivne osobe postanete ozbiljan rekreativac.

U nastavku vam donosim trening - osnove animal treninga, stoga pratite i uživajte u njemu. Pokušajte sve ove vježbe usavršiti, tako da budu tehnički točne. Radite po šezdeset minuta svaku vježbu, u nekoliko krugova. 

 

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video