Vijesti / Životni stil

trenutak za roditeljski kutak

Žena koja ne poznaje sebe ne može biti primjer kćeri

Žena koja ne poznaje sebe ne može biti primjer kćeri
Edukacija

Najmoćnije ženino oruđe nije svađa, borba, nadmetanje, arogancija, dokazivanje vikom, agresija i tome slično. Najmoćnije žensko oruđe je...

Ima žena koje se odriču svoje senzualnosti i ženstvenosti ne shvaćajući da svrha žene nije jačati ženu kroz muški princip već snažiti ženu kroz ženski princip. Najmoćnije ženino oruđe nije svađa, borba, nadmetanje, arogancija, dokazivanje vikom, agresija i tome slično. Najmoćnije žensko oruđe je nježnost.

Mnoge su žene zaboravile biti nježne, a neke nikada sebi nisu ni dale priliku naučiti jer su odgajane poput muškaraca i nadjačao je muški princip.

U praksi se to odražava kroz rani gubitak menstruacije, gubitak ženskih organa kroz uklanjanje iz raznih razloga (što će to ženi ako se ionako ponaša kao muškarac), kroz izgled sličan muškarcu uz opravdanje da je praktično (npr. kratka kosa, češće nošenje hlača i sl.) 

U nekom periodu života ženi počinje nedostajati ta ženska strana. Ili je barem podsjeća na to da mu nedostaje taj dio žene. Kao da nije životna misija izvršena kada dobijemo žensko tijelo a ne živimo ga. Dobiješ Ferrari a ponašaš se prema njemu kao prema Fići. Malkice žalosno, zar ne?!

U radu sa ženama nailazim na moga ovakva iskustva pa je i to jedan od razloga za nastajanje programa za žene koji je posvećen otkrivanju funkcije i svrhe ženskog tijela te radu na otkrivanju senzualnosti žene. 

Drage moje, žensko tijelo i žena su puno puno više no što možete i sanjati. Nije „samo“ ono u što su nas uvjerili ili naučili. 

Kako da jedna majka koja ne živi svoju prirodu pokaže svojim primjerom kćeri kako se tretira žensko tijelo, kako da je poduči da brine o sebi, da razvija nježnost prema sebi, da zna biti prirodno senzualna bez straha da će je neki muškarac povrijediti?

Kako da majka poduči dijete da PMS i menstruacija nisu jedina najvažnija stavka u mjesecu za koju kćerka treba znati, da tu ima puno puno više svega te da postoje ciklusi kroz koje žena prolazi?! Zbog istih tih ciklusa dolazi do promjene raspoloženja kod ženskog roda koje ne treba biti osuđujuće već žena treba naučiti prepoznati svoja stanja te s njima upoznati ostale ukućane odnosno partnera. Tako dobiva potpuno drugačiji tretman jer zna zatražiti ono što je njeno, zna postaviti granice i štititi svoj prostor. 

Sve se više priča o muškom i ženskom principu. Koliko ste svoju kćer upoznale s time kako bi se vas dvije mogle družiti, organizirati svoja mala sitna zadovoljstva i obaveze prema ženskom principu?! Razmislite samo kako tretirate sebe i jeste li zadovoljna sobom kao ženom? Hoće li vaše nježno i krhko žensko tijelo moći podnijeti težinu života koju namećete ili znate kako se pravilno tretirati?

Vaša kćer uči od vas najviše promatrajući što vi kao žena radite te i ona kopira sve to. Ima majki koje tek na ponašanju kćeri shvate da nešto tu ne štima i da trebaju mijenjati svoje ponašanje. Nikada nije kasno za rad na sebi i osvještavanje svoje stvarne prirode i življenje u skladu s njom.

I ja sam od svoje vlastite kćeri naučila kako sebi pružiti pravi ženski tretman, kako biti puno nježnija, brižnija i postaviti granice svojeg prostora. Naučila me koliko je briga o tijelu neophodna za ženu jer su to sitnice koje ženi puno znače.

Ja sam nju naučila i učim je emocijama i poštovanju koje sebi treba dati kao ženi. Onako kako same sebe tretiramo, tako će se i svijet ophoditi s nama. Zato je važno da naučimo o sebi što i kako želimo da nas tretiramo te djelujemo u skladu s time. 

Vrijeme je da upoznate sebe na potpuno jedan divan i poštovanja vrijedan način. Na linku su detalji pa ako vas zove, prijavite se.

Želim vam puno sreće, a ako zapne - tu sam!

Anita Vadas
tel. 098/564-290
mail: [email protected]
www.anitavadas.com
Edukacija j.d.o.o.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video