Vijesti / Životni stil

slabi odnosi

Parovi koji su se upoznali online više se rastaju nego oni koji su se upoznali uživo, tvrdi novo istraživanje

Parovi koji su se upoznali online više se rastaju nego oni koji su se upoznali uživo, tvrdi novo istraživanje
Ilustracija

Međutim, čini se da online sastanci nisu jedini rizik za parove, budući da je studija pokazala da do 10. godine braka, oni koji su se upoznali na radnom mjestu imaju najveću stopu razvoda...

Prema novoj studiji, bračni parovi koji su se upoznali putem aplikacije ili web stranice imaju šest puta veću vjerojatnost da će se razvesti od parova koji su se upoznali na sveučilištu ili preko obitelji i prijatelja u prve tri godine braka.

Čak i nakon sedam godina, internetski parovi imali su 17% rizika od razvoda u usporedbi sa samo 10% za one koji su se upoznali u stvarnom životu, kako prenosi Metro.

Studija, koju je provela Marriage Foundation, ispitala je 2000 oženjenih odraslih u dobi od 30 i više godina te pitala gdje su upoznali svog prvog supružnika. 

Ne iznenađuje da su online sastanci sada najpopularnije mjesto za upoznavanje muža ili žene, što čini trećinu (32%) onih koji su se vjenčali u posljednje dvije godine.

Međutim, čini se da online sastanci nisu jedini rizik za parove, budući da je studija pokazala da do 10. godine braka, oni koji su se upoznali na radnom mjestu imaju najveću stopu razvoda - 24%, u usporedbi s 20% onih  koji su se upoznali putem interneta, 19% koji su se upoznali u baru ili restoranu i 15% onih koji su se upoznali preko obitelji, prijatelja ili susjeda.

'Uzimajući u obzir spol, dob i zanimanje, izgledi za razvod u prve tri godine braka bili su šest puta veći među onima koji su se upoznali putem interneta u odnosu na one koji su se upoznali preko obitelji, prijatelja ili susjeda. Ove se razlike nisu ponovile u analizama od pet, sedam ili deset godina. U svakom od ovih razdoblja nije bilo značajnih razlika u riziku od razvoda ovisno o tome gdje su se parovi upoznali', objasnili su istraživači.

Zašto postoji veći rizik od razvoda za par koji se upoznao putem interneta?

Istraživači sugeriraju da je jedna od mogućnosti za ova otkrića da se parovi koji se upoznaju na internetu vjenčaju 'kao relativni stranci'.

'Prikupljanje pouzdanih informacija o dugoročnom karakteru osobe s kojom izlazite ili vjenčate je očito teže za parove koji se upoznaju na internetu bez zajedničkih prijatelja ili obitelji ili druge zajednice', stoji u izvješću.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video