Vijesti / Životni stil

korisno

Stručnjak otkrio odlične trikove kako se riješiti plijesni sa zavjese za tuš

Stručnjak otkrio odlične trikove kako se riješiti plijesni sa zavjese za tuš
Ilustracija

Preporučuje se pranje zavjese za tuširanje i podloge za kadu barem jednom tjedno.

Bez obzira koliko često čistite pločice, uređaje i kadu, i dalje ćete se možda suočiti s neugodnim, problemom: plijesni na zavjesi za tuš. Pa zašto se to događa i što možete učiniti u vezi s tim? Stručnjak za uklanjanje plijesni Michael Rubino za portal Mindbodygreen otkrio je glavne razloge.

Što uzrokuje rast plijesni na zavjesama za tuširanje?

Plijesan se obično stvara na zavjesama za tuš u kupaonicama koje imaju slab protok zraka. Višak vlage koji se nalazi između zavjese za tuš i tuša može se zarobiti, stvarajući idealno okruženje za rast plijesni.

Uključite ispušni ventilator

Ako imate ispušni ventilator, njegovo pokretanje je najlakši način za protok zraka u kupaonici. Međutim, vrijedno je napomenuti da kada uključite ispušni ventilator, u kupaonici stvarate okruženje s negativnim tlakom koje usisava paru i zrak. Kako bi vaš ispušni ventilator ispravno radio, morate zamijeniti taj zrak istom brzinom kojom ga izvlačite. Stoga je važno otvoriti vrata ili prozor svaki put kada ga pokrenete.

Odvojite zavjesu i podlogu

Nakon tuširanja ili kupanja, uvijek je najbolje ostaviti zavjesu za tuš izvan kade, a podlogu za tuš unutar kade tako da budu odvojene jedna od druge. To je jednostavan korak koji se često zanemaruje. Ako ih držite odvojeno, dopuštate im da se oboje pravilno osuše. 

Perite redovito

Još jedan koristan savjet je redovito pranje prostirke i zavjese za tuširanje. S vremenom će se prašina nakupiti na oba, a kada se prašina nakupi, ona predstavlja svojevrsni magnet na koji se spore plijesni spuštaju. Preporučuje se pranje zavjese za tuširanje i podloge za kadu barem jednom tjedno.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video