Vijesti / Životni stil

savjet stručnjaka

Ako se ujutro želite brzo razbuditi napravite ovu jednostavnu stvar

Ako se ujutro želite brzo razbuditi napravite ovu jednostavnu stvar
Ilustracija

Istraživanja pokazuju da je disanje, općenito, povezano i s emocionalnom kontrolom i psihološkom dobrobiti.

Svi smo imali ta jutra kada nismo bili toliko puni energije koliko bismo željeli biti nakon buđenja.  I sada kada su nam kraći dani i hladnije vrijeme, možda ćemo ta jutra imati češće. No prema stručnjaku za spavanje Michaelu J. Breusu, postoji jedna jednostavna stvar koju možete učiniti da brzo dobijete energiju, kako piše Mindbodygreen.

Jedan od najboljih načina da se brzo dobijete energijom, prema Breusu, jest iskorištavanje moći disanja.

'Probudite svoj dišni sustav s 15 dubokih udisaja', objašnjava on, dodajući da će vam rezultirajući dolazak kisika u mozak sigurno pomoći da se razbudite.

 

Čak i ako niste spremni u potpunosti se posvetiti ovoj metodi, istraživanja pokazuju da je disanje, općenito, povezano i s emocionalnom kontrolom i psihološkom dobrobiti.

Jeste li spremni isprobati jutarnje disanje? Možete se odlučiti za 15 dubokih udisaja kada se probudite ili koristiti sljedeću metodu disanja za energiju. 

 4-4-4-4
Ne samo da ova tehnika disanja usporava otkucaje srca i produbljuje koncentraciju, već i povećava učinkovitost i performanse. Najbolje ju je koristiti ujutro za buđenje, usred dana ako ste pospani ili prije velikog projekta ili sastanka koji zahtijevaju vaš fokus.

Kako je koristiti:

Počnite ispuštanjem cijelog zraka iz prsa i zadržite dah 4 sekunde.
Dišite kroz nos 4 sekunde.
Zadržite dah na 4 sekunde.
Izdišite kroz nos 4 sekunde.
Zadržite dah na 4 sekunde.
Ponavljajte 5 minuta da osjetite učinke.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video