Vijesti / Životni stil

pazite na kožu

Kozmetičarka kaže da lice ne biste trebali čistiti vlažnim maramicama, evo što savjetuje

Kozmetičarka kaže da lice ne biste trebali čistiti vlažnim maramicama, evo što savjetuje
Ilustracija

Svi bi htjeli deblje, punije obrve, ali ništa ne rade da potaknu rast dlačica, kaže kozmetičarka koja svaku večer na trepavice i obrve nanosi mješavinu nekoliko ulja i serum za rast i regeneraciju.

Kozmetičarka Emmy Creates vlasnica je jednog londonskog salona za ugradnju i oblikovanje trepavica, a specijalizirana je, kaže, za tretmane ljepote kojima se održava mladenački i što prirodniji izgled.

Prema njoj, prirodne i umjetne se trepavice najviše uništavaju prilikom skidanja make upa s lica, posebno maskare koju je skoro pa nemoguće ukloniti bez izvlačenja dlačica iznad oka.

- Današnje su maskare otporne na sve živo, pa mi često dođu klijentice uvjerene da su im trepavice čiste, a pri dnu uz oko im još bude crni trag - rekla je.

Budući da standardna micelarna voda ne uspijeva otopiti maskaru, ona savjetuje njeno miješanje s uljem, poput na primjer ricinusovog ulja koje i njeguje trepavice i obrve.

Osim njege trepavica, ističe kako je bitno svakodnevno njegovati i obrve, što većina klijentica, kaže, zaboravlja.

- Svi bi htjeli deblje, punije obrve, ali ništa ne rade da potaknu rast dlačica - kaže kozmetičarka koja na svoje svaku večer nakon umivanja i pranja lica nanosi i mješavinu nekoliko ulja, pa serum za rast i regeneraciju.

- Mislim da je to ključno ako želite punije obrve, bez da mjesecima čekate da narastu - rekla je i dodala da za skidanje šminke umjesto maramica koristi perive blazinice koje nakon par korištenja jednostavno opere u mašini za rublje. 

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video