Vijesti / Životni stil

SUPER!

Želite da odjeća miriši dugo nakon pranja? Isprobajte neki od ovih trikova

Želite da odjeća miriši dugo nakon pranja? Isprobajte neki od ovih trikova
Ilustracija / Pixabay

Produljite svježinu i miris odjeće i do nekoliko tjedana.

Oprali ste odjeću, koristili omekšivač, ali fini miris brzo je "ispario", pogotovo nakon što su neki komadi malo dulje stajali u ormaru. Postoji nekoliko načina, odnosno trikova, s kojima možete produljiti svježinu i miris oprane odjeće za nekoliko dana, a kako piše Bustle, s nekim trikovima će miris trajati i mjesecima. 

1. Parfem i maramica 

Umjesto da prskate parfem direktno na odjeću, naprskajte ga na jednu maramicu i stavite je u ormar. Miris će se sigurno proširiti, komadi odjeće će ga upiti, a dobra stvar je što nećete nikako oštetiti ni zamastiti omiljene stvari.  

2. Osvježivač zraka za automobil 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Da, možete ih koristiti i u ormarima. Birajte neke blaže mirise takozvanih borića, zamotajte ih u maramicu ili neku krpicu, i stavite u ladicu. Mirisat će mjesecima.

3. Zrna kave 

Osim što će upiti sve one loše mirise, zrna kave će proširiti svoj miris. Napunite malu posudicu zrncima, napravite nekoliko rupica u poklopcu ili aluminijskoj foliji kojim ste je prekrili i stavite u ormar. Mijenjajte ih jednom mjesečno. 

4. Esencijalna ulja 

Baš kao i sa zrncima kave, odjeću možete trajno namirisati esencijalnim uljima. Dodajte nekoliko kapi u perilicu rublja - tijekom zadnjeg ciklusa pranja - ili ih nakapajte na jednu maramicu/krpicu i stavite u ormar. 

5. Sapun 

Jedan od najstarijih trikova kojima se mnogi i danas koriste je stavljanje tvrdog sapuna među stvari. Sve što trebate je zamotati ga u papirnati ručnik ili samo jednostavno ubaciti u ormar u originalnom pakiranju.

Najnovije

Dodavanje novih komentara je onemogućeno.

Najgledaniji video