ISPROBAJTE VEĆ DANAS

Stručnjakinja otkrila odličan trik kako da povrće traje mjesecima: Trebate samo jedan sastojak!

Jednostavno je, evo kako to radi...

Stručnjakinja za čišćenje i organizaciju, Amy Lynn Cross, otkrila
je jednostavne trikove za duže održavanje svježine hrane, a sve
što trebate je jedan sastojak za produljenje roka trajanja raznih
namirnica i očuvanje svježine, kako piše Metro.

Paprike 

Amy kaže da paprike mogu trajati do dva mjeseca nakon kupnje.
Napunite veliku zdjelu s 10 šalica vode i četvrtinom šalice
alkoholnog octa. Dodajte paprike pa ostavite da se namaču u
mješavini vode i octa dvije minute prije nego što ih izvadite i
pustite da se osuše na ručniku nekoliko sati. Važno je provjeriti
jesu li paprike potpuno suhe prije skladištenja. Amy to čini tako
da ih reže na trakice ili kockice, a zatim stavlja narezane
paprike u staklenke i drži u hladnjaku.

Jagode 

Amy ih također odlučuje pohraniti u staklenku kako bi voće ostalo
svježe. Ona započinje proces onog dana kada ih kupi. Pusti da se
jagode namoče oko tri minute u otopini od 10 šalica vode i
četvrtine šalice destiliranog alkoholnog octa, upozoravajući da
ostavljanje duže može započeti proces fermentacije. Zatim ispere
bobice u cjedilu prije nego što ih položi na ručnik. Nakon što se
potpuno osuše, ona stavlja papirnati ubrus na dno staklene posude
i nježno stavlja bobice. Dok će, ako se čuva u hladnjaku, voće
biti svježe tjednima, Amy kaže da je ključno provjeriti ima li u
staklenki kondenzacije. Ako ima bilo kakvih znakova toga,
izvadite bobice i ponovno ih osušite prije nego što ih vratite u
staklenku. 

Zelena salata 

Amy može učiniti da traje i do šest tjedana. Namočite salatu u
istoj smjesi octa i vode oko dvije minute pa dobro isperite
listove kako biste uklonili prljavštinu pa ostavite da se dobro
osuši. Na kraju, salatu spremite u staklenu posudu u koju ste na
dno stavili komad papirnatog ručnika da skuplja vlagu te je
stavite u hladnjak. 

Špinat 

Sljedeći istu metodu spremanja salate – namakanje lišća u istoj
mješavini vode i octa na dvije minute pa sušenje i spremanje u
staklenu posudu s papirnatim ručnikom – Amy kaže da joj špinat
traje čak tri tjedna nakon kupnje.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije