Vijesti / Životni stil

TOP RECEPTI

Torta od badema i maslinova ulja u kojoj nema ni trunke brašna

Torta od badema i maslinova ulja u kojoj nema ni trunke brašna
Foto: Baked by Nina

U njoj su skrivene sve najljepše arome toplog juga...

Ova torta odiše jednostavnošću i ljepotom. Na prvi pogled će vam se učiniti kao da ćete probati klasičan biskvit, sve dok vas prvi zalogaj potpuno ne očara i razuvjeri. Na blogu Bake me by Nina potražite još recepata za ukusna sezonska jela i slastice.

Sastojci: 

350 g bademova brašna
100 g badema 
1 vrećica praška za pecivo (12 g) 
prstohvat soli 
4 jaja L veličine 
180 g šećera 
1 žličica arome vanilije 
korica dva limuna i sok jednog limuna 
korica dvije naranče i sok jedne naranče 
150 ml maslinova ulja

Priprema: 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Pećnicu upalite na 180 stupnjeva. Pripremite kalup za tortu promjera 24 cm, dno kalupa obložite papirom za pečenje, rubove namastite. Kalup stavite po strani. Na limu za pečenje stavite bademe pa ih kratko tostirajte u pećnici na 180 stupnjeva (oko 5 minuta). Izvadite ih vani i ostavite da se ohlade, potom ih iskidajte nožem na sitnije komade. Jaja i šećer pjenasto izradite, neka vam se smjesa udvostruči i udupla. Miksajte je na maksimalnoj brzini miksera minimalno 5 minuta. U zasebnoj posudi pomiješajte bademovo brašno, sitno sjeckane bademe, prašak za pecivo i sol. Dodajte koricu limuna i naranče, aromu vanilije te sok limuna i naranče. Smjesi sada dodajte pola količine brašna i maslinovo ulje, dobro sve povežite mikserom pa dodajte preostalo brašno, ponovo povežite. Smjesu prebacite u kalup i pecite 40-45 minuta, odnosno dok vam čačkalica zabodena u sredinu ne izađe suha. Nakon 10-ak minuta tortu oprezno maknite iz kalupa i ostavite na rešetki za hlađenje da se ohladi do kraja. Pospite šećerom u prahu, listićima badema i koricom agruma ili po želji.

Najnovije

Dodavanje novih komentara je onemogućeno.

Najgledaniji video