Vijesti / Životni stil

ISPROBAJTE!

Stručnjakinja podijelila nekoliko odličnih trikova za pranje kade i tuš-kabine: 'Bit će besprijekorno čisto!'

Stručnjakinja podijelila nekoliko odličnih trikova za pranje kade i tuš-kabine: 'Bit će besprijekorno čisto!'
Ilustracija / Pixabay

– Prvo upalite vodu da sve smočite pa izlijte DIY miks deterdženta za suđe i octa po podu i operite četkom za ribanje poda – rekla je.

Stručnjakinja za čišćenje i održavanje kućanstva Carolina McCauley podijelila je na TikToku nekoliko odličnih savjeta za sve one kojima je čišćenje tuša i tuš-kabine naporno; nećete izgubiti mnogo vremena, a rezultat će biti blistav.

Za jednostavno čišćenje koje možete obavljati svakodnevno, McCauley savjetuje da tuš i tuš-kabinu ili kadu prebrišete spužvom i mješavinom deterdženta za suđe i octa, u omjeru 50:50.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Naime, deterdžent za suđe je izvrstan za čišćenje tuševa i kada jer razgrađuje gotovo svu prljavštinu, a s DIY tekućinom prebrišite sve: od pločica, preko pipe i vrata. 

Za dubinsko čišćenje prvo, kaže McCauley, treba oprati dno kade, odnosno pod tuš-kabine, za koju je najbolje koristiti četku ili krpu za ribanje poda s dugom drškom da se ne morate saginjati ili biti na koljenima. – Prvo otvorite vodu da sve smočite pa izlijte miks deterdženta za suđe i octa po podu i operite četkom za ribanje poda – rekla je.

Deterdžent za suđe, kaže, počinje djelovati odmah tako da nema potrebe da ga pustite da odstoji; samo uključite tuš kako biste ga dobro isprali. Stručnjakinja inače savjetuje da se kada ili tuš kabina čiste dva do tri puta tjedno, a za povremeno dubinsko čišćenje savjetuje uporabu parnog čistača koji obično ima i produljivu ručku, pa ćete bez problema dosegnuti i strop i vrh vrata tuš-kabine. – Samo unutra izlijte deterdžent za suđe i pustite da stroj umjesto vas obavi ostalo – rekla je, a prenosi The Sun.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video