Vijesti / Životni stil

OVISI O HORMONIMA

Koje je doba dana najbolje za seks? Evo što kažu stručnjaci

Koje je doba dana najbolje za seks? Evo što kažu stručnjaci

Nakon orgazma mozak ispušta koktel hormona koji su zaslužni za dobro raspoloženje, poput serotonina i oksitocina, kaže seks stručnjakinja, zbog kojih osjećamo i veću privrženost partneru.

Jeste li se ikad pitali kad se najbolje seksati, u koje doba dana ili noći? Seksualna terapeutkinja Tammy Nelson kaže da to ovisi o željama svakog pojedinca odnosno para, ali ističe kako svaki dio dana ima svoje prednosti. 

Vjerojatno su svi čuli za prednosti jutarnjeg seksa: od počinjanja dana ugodnom 'tjelovježbom', pa do benefita pojačanog lučenja serotonina odmah na početku dana. A u jutarnjem je seksu, kaže Nelson, bitna i razina testosterona.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Prirodno je razina testosterona najviša ujutro, što je jedan od razloga jutarnje erekcije - rekla je i dodala da je zbog svega navedenog za one koji rano ustaju seks izvrstan način da započnu dan.   

S tim se slaže i seksualna edukatorica Gigi Engle, no napominje i da seks odmah ujutro ima i neke nedostatke. Kad se tijelo tek probudi, kaže, sinapse nam još ne rade punom snagom, a organizam je još neko vrijeme u 'načinu mirovanja' i ne osjeća seksualni podražaj kao u skroz budnom stanju.  

- Mnogi ujutro više vole polako ustati, popiti kavu, otuširati se i oprati zube, a dok se sve to napravi, seksualna želja nestane - kaže  Nelson, no napominje kako ni seks na kraju napornog dana nije uvijek idealan.  

- Idealno bi bilo pronaći neko vrijeme kad obje možete predahnuti od dnevnih obaveza, ali da još niste iscrpljeni i da vas ne ometaju posao i obiteljski život - kaže Nelson, a Engle ističe neke prednosti seksa prije spavanja. 

- Nakon orgazma mozak ispušta koktel hormona koji su zaslužni za dobro raspoloženje, poput serotonina i oksitocina - kaže ona, pa ćete se neposredno prije spavanja dobro osjećati, a osjećati ćete i privrženost prema partneru. Uz to ćete si, dodaje Engle, uvođenjem večernjeg seksa uvesti i nešto čemu se možete preko dana radovati. 

Najbolje doba dana za seks je, slažu se obje, onda kad se poželite seksati, a otkrivanje kad je vama i partneru seks najbolji može vas samo zbližiti. 

- Orgazam može popraviti cirkulaciju, podići imunitet i smanjiti stres - zaključila je Nelson za Mind Body Green, pa sigurno ne postoji 'loše vrijeme za seks...'

Najnovije

Dodavanje novih komentara je onemogućeno.

Najgledaniji video