Vijesti / Životni stil

BOLJKE MNOGIH VEZA

Terapeutkinja otkriva koji problemi muče većinu parova: I savjetuje kako ih riješiti

Terapeutkinja otkriva koji problemi muče većinu parova: I savjetuje kako ih riješiti
Ilustracija / Pixabay

Važno je da ste uvijek iskreni i otvoreni jedno prema drugome, te da možete razgovarati o bilo čemu što vas muči.

Svi parovi u vezi ili braku imaju probleme oko kojih nastaju nesuglasice, iako je, kako za Metro kaže seksualna terapeutkinja Katherine Hertlein, neke od njih koji se javljaju u mnogim vezama, moguće riješiti.

Način pokazivanja ljubavi

Terapeutkinja kaže da ljudi na više načina pokazuju i primaju ljubavi, a ako vi i vaš partner imate različite načine iskazivanja ljubavi, možda će vam biti teško izraziti osjećaje privrženosti i zahvalnosti.  - Jedan od vas dvoje može preferirati lijepe geste kao znak ljubavi, a drugi može fizički dodir, a ako ne možete smisliti dobar način da se druga osoba osjeća cijenjenom na početku veze, to bi moglo spriječiti razvoj intimnosti i spriječiti da vaš odnos napreduje na sljedeću razinu - rekla je.  Ona zato svjetuje da otvoreno razgovarate sa svojim partnerom o tome koji znakovi pažnje mu najviše znače i zbog kojih osjeća da ga cijenite pa da onda skupa poradite na pronalasku nečega što vam najviše odgovara.

Ovisnost o tehnologiji

Često se događa da tehnologija poremeti naše emocionalne veze, bilo da se radi o stalnom provjeravanju poruka ili o nemogućnosti da se u potpunosti usredotočite na partnera tijekom vašeg zajedničkog vremena, pa čak i tijekom seksa i intimnosti. Terapeutkinja zato savjetuje da, ako možete, držite mobitele izvan spavaće sobe, te da se potrudite isplanirati neko zajedničko vrijeme bez tehnologije.

Seksualna neusklađenost

Važno je što prije raditi na rješavanju ovog problema prije nego što stvori veće probleme s intimnošću, kaže Katherine.Oba se partnera u vezi mogu osjećati frustrirano i seksualno nezadovoljnima pa je važno da otvoreno i iskreno razgovarate o tome što vas usrećuje, te da saslušate kako se druga osoba osjeća.

Različiti načini rješavanja sukoba

Male nesuglasice mogle bi se razviti u ozbiljnije probleme ako jedan partner nije voljan sjesti i razgovarati o stvarima koje vas muče. To može ukazivati na to da komunikacija u vašoj vezi nije toliko učinkovita koliko bi mogla biti što može stvoriti dugoročne probleme, objasnila je terapeutkinja. Kaže da je i u ovom slučaju, kao i obično, komunikacija najbitnija, te da je vrlo važno da obje stane porade na svojim komunikacijskim vještinama i da partneri jedan prema drugome budu iskreni.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video