Vijesti / Životni stil

NAJBOJE U PIDŽAMAM OD LAGANIH MATERIJALA

Bez obzira na velike vrućine, ljeti nije dobro spavati gol, kaže liječnica

Bez obzira na velike vrućine, ljeti nije dobro spavati gol, kaže liječnica
Ilustracija

Kad spavate goli, znoj se sakuplja na tijelu i tamo ostaje, što nije dobro jer će tijekom noći temperatura tijela znatno pasti, a znoj će vas previše rashladiti, rekla je.

- Kad spavate goli, znoj se sakuplja na tijelu i tamo ostaje, što nije dobro jer će tijekom noći temperatura tijela pasti, a znoj će vas previše rashladiti - rekla je dr. Bostock koja zato savjetuje spavanje u pidžamama i spavaćicama od laganih i prozračnih materijala, koji će s tijela upiti znoj.

Drugi način da nam tijekom sparnih noći ne bude prevruće je, kaže ona, držati spuštene roletne ili navučene zastore u spavaćoj sobi tijekom cijelog dana, da ne ulaze svjetlost i toplina.

- Ako vam je u sobi toplije nego vani, nemojte preko dana prozore držati otvorenima, već ih otvorite malo prije nego idete u krevet- predlaže ona.

Isto tako, dodaje, s kreveta maknite poplune i teške, debele prekrivače, a ostavite samo pamučnu plahtu ili lagani pamučni prekrivač.

- Tanki pamučni prekrivači upijaju znoj pa je uvijek dobro imati ih kraj sebe na krevetu - rekla je, a za bolji san po velikim vrućinama preporučuje i tuširanje pola sata prije spavanja.

- Ne morate se, kako mnogi misle, tuširati hladnom vodom da biste se rashladili; pomoći će i topli tuš ili kupka koji također spuštaju bazičnu temperaturu tijela - objasnila je liječnica za Women's Health.

Najnovije

Reci što misliš!