SAVJETUJE STRUČNJAKINJA
Hladnjak vam je uvijek pun ostataka hrane koji završe u smeću? Iskoristite ih u kreativnim receptima
Ovu ćete naviku brzo osjetiti i kao uštedu na svom kućnom budžetu, kaže stručnjakinja.
Mnogi od nas preko tjedna pune svoje Tupperware posudice ostacima hrane i spremaju ih u hladnjak za kasnije ili za drugi dan, no većina te hrane ipak na kraju završi u košu za smeće. Kako vam se više ne bi događalo da bacate velike količine dobre hrane, organizatorica iz tvrtke Apartment Therapy Melanie Gnau savjetuje da odaberete jedan dan ili večer u tjednu kada nećete ništa pripremati već će se jesti samo ostaci iz hladnjaka.
Iako se ideja možda ne čini revolucionarnom, ona kaže da ćete tu naviku brzo osjetiti i kao uštedu na svom kućnom budžetu.
- Smislite ili potražite online neke kreativne recepte za već pripremljenu hranu - rekla je.
Ona tako predlaže dodavanje ljutog umaka ostatcima mesa ili pripremu quesadille; meksičke tortilje koja se puni sirom i (ostacima) mesa ili stavljanje preostale tjestenine u pećnicu.
- Ako i nemate ostatke hrane, sličan ručak ili večeru jednom tjedno možete napraviti s proizvodima kojima se bliži datum isteka ili s manjim porcijama koje čuvate u zamrzivaču - kaže, "a uz to ćete svaki tjedan očistiti svoj hladnjak".
I što je možda najvažnije, dodaje, ovo je jednostavan i brz način da nahranite sebe i svoju obitelj, a izbjegnete naručivanje pizze što je često najprimamljivija i najlakša opcija.
Najnovije
-
Preporučuju da zadnji obrok pojedete dva do tri sata prije spavanja, te da jedete proteine poput piletine, puretine, orašastih plodova i sjemenki...
-
Najuspješnija je bila ekipa domaćina – Udruge za sport i rekreaciju "Sport za sve" Višnjica.
-
Hoćemo li idućeg proljeća na izbore? O tome će odlučiti Budimo grad i Davor Patafta.
-
Imajte na umu...
-
Valerija Crnko bila je četvrta...
Reci što misliš!