Vijesti / Životni stil

SAVJETUJE STRUČNJAKINJA

Hladnjak vam je uvijek pun ostataka hrane koji završe u smeću? Iskoristite ih u kreativnim receptima

Hladnjak vam je uvijek pun ostataka hrane koji završe u smeću? Iskoristite ih u kreativnim receptima
Ilustracija

Ovu ćete naviku brzo osjetiti i kao uštedu na svom kućnom budžetu, kaže stručnjakinja.

Mnogi od nas preko tjedna pune svoje Tupperware posudice ostacima hrane i spremaju ih u hladnjak za kasnije ili za drugi dan, no većina te hrane ipak na kraju završi u košu za smeće. Kako vam se više ne bi događalo da bacate velike količine dobre hrane, organizatorica iz tvrtke Apartment Therapy Melanie Gnau savjetuje da odaberete jedan dan ili večer u tjednu kada nećete ništa pripremati već će se jesti samo ostaci iz hladnjaka.

Iako se ideja možda ne čini revolucionarnom, ona kaže da ćete tu naviku brzo osjetiti i kao uštedu na svom kućnom budžetu.

- Smislite ili potražite online neke kreativne recepte za već pripremljenu hranu - rekla je.

Ona tako predlaže dodavanje ljutog umaka ostatcima mesa ili pripremu quesadille; meksičke tortilje koja se puni sirom i (ostacima) mesa ili stavljanje preostale tjestenine u pećnicu.

- Ako i nemate ostatke hrane, sličan ručak ili večeru jednom tjedno možete napraviti s proizvodima kojima se bliži datum isteka ili s manjim porcijama koje čuvate u zamrzivaču - kaže, "a uz to ćete svaki tjedan očistiti svoj hladnjak".

I što je možda najvažnije, dodaje, ovo je jednostavan i brz način da nahranite sebe i svoju obitelj, a izbjegnete naručivanje pizze što je često najprimamljivija i najlakša opcija.

Najnovije

Reci što misliš!