Vijesti / Životni stil

ZANIMLJIVO

Ne trebate klasično kuhati krumpir u vodi: Isprobajte ovu novu metodu!

Ne trebate klasično kuhati krumpir u vodi: Isprobajte ovu novu metodu!
Ilustracija

Jedan tajni sastojak mijenja cijeli okus i teksturu.

Ovih dana društvenim mrežama proširio se video koji otkriva mnogima nepoznatu metodu pripreme pire krumpira. Autorica videa, Jourdyn 'Jeaux' Parks otkriva kako nije riječ o nekoj novoj, izmišljenoj metodi jer ga je ovako pripremala njezina baka.  Jourdyn, koja ovu metodu pripreme poznaje od malih nogu, nije mogla vjerovati da ljudi krumpir za pire kuhaju samo u vodi.

Prvo uzme krumpire, opere ih i ne guli već ih samo premaže uljem avokada. Zatim ih stavi u lonac u koji je prethodno dodala vodu, morsku sol i sastojak koji cijeli recept čini posebnim - pileći ili goveđi temeljac - ovisno o mesu koje će poslužiti uz pire. Temeljac će pojačati okus, a pire će biti puno kremastiji, kako tvrdi. Kada su krumpiri skuhani, dodaje maslac i mlijeko i napravi pire.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video