Vijesti / Životni stil

DA PONOVNO BLISTA

Stručnjakinja otkrila pet najboljih trikova za čišćenje pećnice: Sve potrebno imate kod kuće!

Stručnjakinja otkrila pet najboljih trikova za čišćenje pećnice: Sve potrebno imate kod kuće!
Ilustracija

Zbog svoje kisele prirode, citrusno voće je omiljeno sredstvo za brojna čišćenja u kuhinji, poput uklanjanja tvrdokornog kamenca.

Puna masnoće i ostataka hrane, čišćenje pećnice je zadatak koji većina nas izbjegava poput kuge. No, jedna stručnjakinja za čišćenje otkrila je kako da vaša pećnica blista kao nova s ​​proizvodima koje već imate kod kuće.

Stručnjakinja, poznata po svojim trikovima za čišćenje, na TikToku je demonstrirala kako kuhinjsku pećnicu možete očistiti od prljavštine, kako piše The Sun.

Usisavač Prema njezinim riječima, prvi korak je usisavanje prljavštine s manjim nastavkom - ova zgodna mala značajka olakšat će uklanjanje mrvica do kojih je teško doći.

Namočite rešetke pećnice

Prekrivene uljem i ostacima hrane, rešetke se s vremenom jako zaprljaju i iako se čini nemogućim oživjeti sjaj, postoji način. Namočite svoje rešetke u kadi preko noći s jednom šalicom deterdženta za pranje posuđa. Sljedećeg dana upotrijebite četku za ribanje da izribate masnoću.

Limun

Zbog svoje kisele prirode, citrusno voće je omiljeno sredstvo za brojna čišćenja u kuhinji, poput uklanjanja tvrdokornog kamenca. A prema stručnjakinji, limun čini čuda i za čišćenje pećnice. Da biste očistili unutrašnjost pećnice, napunite posudu vodom i dvije polovice limuna te je zakuhajte u pećnici na 225oC.'Kada voda proključa, maknite posudu. Ostavite pećnicu da se malo ohladi. Zatim obrišite vlažnom krpom.

Trik s octom

Slično limunu, ocat je također postao sveti gral za mnoge ljubitelje čišćenja diljem svijeta, a pokazalo se da i pećnica može imati koristi od ovog jeftinog sastojka. Umočite četkicu za zube u ocat kako biste uklonili masnoću s teško dostupnih mjesta.

Soda bikarbona

U viralnom videu stručnjakinja je također otkrila kako soda bikarbona može učiniti da staklo pećnice ponovno blista kao novo. Da biste ga očistili, jednostavno pospite malo sode na staklo, prije nego što iscijedite malo limuna na vrh - ova kombinacija će ukloniti svu tvrdokornu masnoću. Ostavite da odstoji deset minuta. Zatim obrišite grubom stranom spužve. Nakon toga zgrabite krpu od mikrovlakana i uklonite sav višak.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video