Vijesti / Životni stil

ključna pitanja

Tri pitanja koja otkrivaju jeste li u vezi s pravom osobom; ako na njih iskreno odgovorite

Tri pitanja koja otkrivaju jeste li u vezi s pravom osobom; ako na njih iskreno odgovorite
Ilustracija

Ova pitanja, rekla je, ne ostavljaju prostor emocijama i tjeraju vas da razmislite odgovara li osoba zaista vašim standardima.

27-godišnja Courtney Empey nije, kaže, bila sigurna treba li se vratiti bivšem partneru pa je razgovarala s medicinskom sestrom koja joj je dala nekoliko važnih savjeta; a svode se na tri ključna pitanja.

Ovo su ta pitanja:

- Biste li bili sretni da je ta osoba vaše dijete?

- Da ta osoba izlazi s vašim djetetom, kako biste se osjećali?

- Da je ta osoba otac vaše djece, kako biste se osjećali?

Ova pitanja, rekla je, ne ostavljaju prostor emocijama i tjeraju vas da razmislite odgovara li osoba zaista vašim standardima. Ipak, morate naravno biti iskreni prema sebi i iskreno odgovoriti na njih. Nakon što si je postavila ova pitanja, Courtney će se, kaže, vratiti svom bivšem. 

- Shvatila sam da želim nekoga pristojnog i hrabrog jer bih to željela i za svoje dijete. Pristala sam opet pokušati s njim, ali odlučili smo da se nigdje nećemo žuriti - rekla je.

- Mnogi su mi priznali da im je ovo pomoglo da prekinu s nekim ili da shvate da je ta osoba prava za njih. Mislim da je ovo sjajan način da  procijenite želite li biti s nekim - zaključila je, a prenosi Metro.

Najnovije

Dodavanje novih komentara je onemogućeno.