Vijesti / Životni stil

DUGAČAK POPIS DOBROBITI

Ovo prirodno ulje odlično je za jačanje kose: Stručnjaci otkrili zašto biste ga trebali koristiti

Ovo prirodno ulje odlično je za jačanje kose: Stručnjaci otkrili zašto biste ga trebali koristiti
Ilustracija

Korištenje ulja ružmarina brzo je postalo trend na Instagramu i TikToku, gdje mnogi tvrde da se radi o proizvodu koji može spriječiti gubitak kose i potaknuti rast, ali i pomoći u popravljanju oštećenja tkiva i živaca u vlasištu.

Gusta kosa nešto je o čemu mnogi maštaju, a dobra je vijest je da se može postići - i to bez puno novaca i odlazaka na neke posebne tretmane. Naime, postoji jedno prirodno ulje koje vrlo dobro djeluje na rast i gustoću kose, a radi se o - ružmarinovom ulju. Ono možda nije nešto što biste odabrali za njegu kose, ali studije sve više otkrivaju dugačak popis dobrobiti koje može imati na vašem vlasištu, piše Express.

Korištenje ulja ružmarina brzo je postalo trend na Instagramu i TikToku, gdje mnogi tvrde da se radi o proizvodu koji može spriječiti gubitak kose i potaknuti rast, ali i pomoći u popravljanju oštećenja tkiva i živaca u vlasištu. Međutim, njegove dobrobiti su narodima zapravo poznate već tisućama godinama, a najviše se koristio zbog svoje sposobnosti liječenja i ublažavanja simptoma.

- Zbog svojih visokih antioksidativnih, protuupalnih i antibakterijskih svojstava, ružmarin je odličan prirodni sastojak za rast, čišćenje i njegu vaše kose. Ursolinska kiselina u ružmarinu djeluje tako što jača cirkulaciju u vlasištu kako bi folikulama dlake omogućila više kisika i hranjivih tvari - objasnila je Nicole Petty, stručnjakinja za njegu kose.

No, preporučuje da biste trebali poduzeti nekoliko koraka kako biste izbjegli iritaciju. Prije nego što počnete nanositi eterično ulje ružmarina na vlasište, najprije ga morate razrijediti uljem kao što je jojobino, kokosovo ili maslinovo, kako biste ograničili moguću nelagodu ili iritaciju na osjetljivoj koži. Stručnjakinja savjetuje da nanesete otprilike pet kapi ulja na vlasište i ostavite da se upije tijekom dana, no ako ne želite riskirati masno vlasište, uvijek ga možete nanijeti tijekom pranja kose, pa ostaviti da djeluje 10 minuta prije nego isperete šamponom. Osim toga, nekoliko kapi ulja možete i dodati u bočicu šampona.

Preporučuje se da ulje koristite jednom do dvaput tjedno u početku, a možete ga koristiti svakodnevno ako se ne pojavi iritacija. Dobra stvar je što ga mogu koristiti ljudi s različitim tipovima i teksturama kose jer ulje cilja na folikul dlake, a ne na pramen kose. Prikladno je i za obojenu kosu i neće reagirati s kemikalijama u boji, jer je ulje sastavljeno od prirodnog proizvoda.

Za one koji češće koriste ulja ružmarina, stručnjakinja za njegu kose savjetuje da obavezno koriste visokokvalitetni šampon za pročišćavanje jednom tjedno, kako bi uklonili sve naslage ulja, te naglašava i da je vrlo važno ostati dosljedan kako bi rezultati brže bili vidljivi.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video