Vijesti / Životni stil

brak i veze

'Prekršio sam pravila naše otvorene veze i sada naš odnos pati... Kako da popravim stvari?'

'Prekršio sam pravila naše otvorene veze i sada naš odnos pati... Kako da popravim stvari?'
Ilustracija

Od početka su se složili da oboje slobodno spavaju s drugim ljudima.

– Iako smo u otvorenoj vezi, nisam bio iskren sa svojom partnericom oko spavanja s prijateljicom i moja laž nas razdvaja. Nije ljuta što sam imao seks s tom ženom,  ljuta je što nisam bio iskren u vezi s tim.  U vezi smo godinu dana. Sve dok nisam zeznuo, bilo je briljantno – napisao je jedan muškarac za The Sun.

Od početka su se složili da oboje slobodno spavaju s drugim ljudima. Oboje imaju ogromne seksualne nagone i držanje veze otvorenom znači da nikada ne zastari i da ne trebaju varati, a njihov seksualni život je poseban jer se vole.

– Svatko od nas sastavio je popis "dopuštenih" ljudi kao neku vrstu ugovora. Složili smo se da ćemo otvoreno govoriti o tome ako budemo imali seks s nekim drugim. Nismo morali znati detalje. Ali prije mjesec dana moja je partnerica otišla kod svojih roditelja za vikend. Upoznao sam nekoliko ljudi, uključujući i nekoga na mom popisu, i na kraju otišao kući s njom. Kad se moja partnerica vratila, pitala me za vikend i jesam li spavao s nekim. Ne znam što me obuzelo, ali rekao sam ne. Mora da je osjetila da sam neugodan jer je pitala još nekoliko puta, ali ja sam bio zarobljen svojom laži i morao sam lagati ponovno. Nisam znao da je drugi prijatelj rekao mojoj curi  da sam otišao kući s drugom ženom – nastavio je.

Tjedan dana kasnije, naljutila se na njega i da zna da je više puta lagao. Sve joj je priznao, ali to nije bilo dovoljno. Ona kaže da seks nije problem, nego njegovo laganje. Ona vjeruje da ima osjećaje prema drugoj ženi. Kaže da mu više ne može vjerovati i da ne misli da mogu nastaviti vezu.

– Pogriješili ste i iskreno vam je žao zbog toga, ali morate razmisliti zašto ste lagali. Budite iskreni prema sebi kako biste mogli biti iskreni i prema svojoj partnerici. Možda ste štitili njezine osjećaje jer ste osjećali da ste prešli granicu s drugom ženom. Ili vas možda to što ste u otvorenoj vezi više ne čini sretnom. Ako oboje želite popraviti svoju vezu, to se može učiniti, ali ponovna izgradnja povjerenja nije laka i zahtijeva vrijeme. Razgovarajte s partnericom i recite joj koliko je volite i da želite riješiti stvari. Moglo bi doći vrijeme da ponovno iscrtate granice svoje veze – odgovorila mu je Deidre.

Najnovije

Dodavanje novih komentara je onemogućeno.