Vijesti / Životni stil

DOBRO JE ZNATI

Htjeli biste mladoliku kožu? Ovo su namirnice koje trebate konzumirati!

Htjeli biste mladoliku kožu? Ovo su namirnice koje trebate konzumirati!
Općina Sračinec

Stručnjak je također naveo i koje namirnice biste trebali izbjegavati...

Nije nikakva tajna kako koža treba "hranu" izvana i iznutra. Jedino tako može zadržati svoju elastičnost, svježinu i sposobnost obnavljanja. Znate li koje namirnice čine vašu put mlađom? Plastični kirurg Anthony Youn na svom Youtube kanalu, podijelio je najbolje namirnice koje treba jesti, kao i one koje treba izbjegavati, ako želite mlađi izgled kože, piše Express.

Prema riječima stručnjaka, za mlađi izgled kože nećete se trebati odreći slatkiša. Naime, tamna čokolada jako je dobra za kožu. Međutim, stručnjak tvrdi da se isto ne može reći za mliječnu čokoladu. Ona nije dobra za vašu kožu i zdravlje, jer u njoj ima previše šećera.

- Nakon dugog dana mnogo je korisnije za ten pojesti nekoliko kockica tamne čokolade nego istu tu količinu mliječne. Želite imati postotak kakaa do 70 posto ili više jer ćete tako imati manji postotak šećera i veću količinu antioksidansa koji su izvrsni za vašu kožu - objasnio je.

Antioksidansi se bore protiv slobodnih radikala. koji mogu oštetiti stanice i genetski materijal, a poznato je da su šumsko voće, trešnje, šljive, jabuke, artičoke, crni grah i lisnato povrće bogati antioksidansima. Osim toga, prema riječima stručnjaka, za kožu je dobro i crno vino. Preporučuje da ograničite konzumaciju na jednu čašu dnevno za dobrobit kože, jer povećanje toga na dvije ili tri čaše, može napraviti to da negativni učinci pijenja alkohola nadjačaju pozitivne.

- Dobra stvar kod crnog vina je to što sadrži resveratrol, za koji smo otkrili da je jedan od najjačih antioksidansa protiv starenja koje možete unijeti u sebe - rekao je stručnjak.

Tvrdi i da je crno vino najbolje za pronalaženje resveratrola, iako ga se može naći i u kikirikiju, pistacijama, borovnicama i brusnicama. Osim toga, za mladolik izgled kože treba jesti i niz raznobojnog povrća, od zelenog graha, mrkve, pa sve do kukuruza šećerca i paprike.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video