zdrava hrana
Koliko često jedete paprike? Bez obzira na boju, dobre su za probavu, srce, kožu i vid
Glavno jelo ili predjelo?
Od svestrane se paprike mogu napraviti najrazličitija ukusna jela; od osvježavajuće salate s narezanom sirovom paprikom, preko priloga od zapečene paprike ili glavnog jela od punjene; a osim što je vrlo ukusna, poznato je i da je puna zdravstvenih prednosti. Portal Real Simple otkriva kojih.
Probava
Sve vrste paprike imaju puno vlakana, te nešto željeza i folata koji podržavaju zdravlje crijeva, kardiovaskularnog sustava i prirodnu detoksikaciju.
Srce
Paprika je, opet bez obzira na boju, izvrstan izvor A vitamina i kalija koji snižavanjem krvnog tlaka pomaže u održavanju zdravlja srca, te se bori protiv nadutosti trbuha tako što smanjuje zadržavanje vode.
Vid
Ovo zdravo povrće sadrži i spomenuti A vitamin koji pomaže u očuvanju zdravlja očiju, održava dobar vid i sprječava makularne degeneracije. Crvena je paprika također bogata i C vitaminom i raznim karotenoidima koji djeluju kao antioksidansi i podržavaju zdravlje očiju i kardiovaskularnog sustava. Žuta i narančasta paprika sadrži beta-karoten, antioksidativni oblik A vitamina, C vitamin i kalij.
Koža
Konzumiranje zelenog i žutog povrća može pomoći u smanjenju bora koje se mogu pojaviti oko usta, poznatih kao ‘vranina stopala’, odnosno ‘linije osmijeha', a spomenuti se antioksidansi također bore protiv starenja i slobodnih radikala.
Najnovije
-
Održana je rasprava na temu 'Manje šećera, više aktivizma'...
-
-
Održat će se ove nedjelje...
-
Policija moli građane za razumijevanje...
-
Ceh mesara bio je najbogatiji među cehovima...
Dodavanje novih komentara je onemogućeno.