Vijesti / Životni stil

SJAJNI TRIKOVI

Frizeri otkrili kako znati da je vrijeme da operete kosu: I kako jabučni ocat pomaže da se kosa manje masti

Frizeri otkrili kako znati da je vrijeme da operete kosu: I kako jabučni ocat pomaže da se kosa manje masti
Ilustracija

Kosu biste trebali prati samo kada je to apsolutno neophodno, a vaša kosa ima način da vam kaže kada je vrijeme.

Održavanje zdravog izgleda kose sastoji se od puno koraka, ali najvažniji korak je pranje. No stručnjaci su otkrili koliko često zapravo trebate prati kosu i kako između pranja proći dulje.

Ovisno o vašem tipu kose, prečesto pranje kose zapravo može učiniti više štete nego koristi, prenosi The Sun. Dok je stručnjakinja za kosu, Simone Thomas iz Simone Thomas Wellnessa rekla da prečesto pranje kose može uzrokovati da postane suha i lomljiva jer skidate njezina prirodna ulja. Dakle, koliko često biste trebali prati kosu?

Prema frizeru Jonu Hali, kosu biste trebali prati samo kada je to apsolutno neophodno, a vaša kosa ima način da vam kaže kada je vrijeme. Možete provjeriti treba li pranje u dva jednostavna koraka. Prvo prođite prstima kroz nju, ako je još mekana i skakuće neće vam trebati.

"Iako je opća preporuka da se pere maksimalno jedan do dva puta tjedno, rekao bih da je treba prati samo kada je kosa vidljivo masna. Ako vlasište svrbi ili postoje znakovi ljuštenja zbog prljavštine, onda je jasno da je vrijeme za pranje. Zapamtite, za zdravo vlasište potreban vam je prirodni sebum za zdrave folikule, a pretjerano pranje kose to će smanjiti”, rekao je stručnjak.

Ako se nađete u situaciji da kosu perete svaki dan ili svaki drugi dan jer se brzo masti, onda postoje neke mjere koje možete poduzeti. Cally Borg, stručnjakinja za kosu otkrila je da jabučni ocat može činiti čuda. Tretman možete napraviti kod kuće tako da jedan dio jabučnog octa razrijedite s tri dijela vode i time isperete kosu jednom tjedno. Jabučni ocat može uravnotežiti i detoksicirati kosu te ukloniti višak masnoće. Jon Hala preporučuje da kosu šamponirate nekoliko minuta i isperete hladnom vodom kako biste izrezali masnoću i spriječili često pranje kose.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video