Vijesti / Životni stil

NAPRAVITE JE U SHAKERU

Ako volite ledenu kavu, s ovim će savjetom ona svaki put ispasti savršena!

Ako volite ledenu kavu, s ovim će savjetom ona svaki put ispasti savršena!
Ilustracija

Sve što trebate napraviti je u shaker uliti kavu, mlijeko po izboru i led dobro promućkati; a dodatni je plus što sa shakerom za martini nećete trebati ni ručnu pjenaču.

Dugo sam, zbog nedostatka znanja i vremena, svoju 'ledenu kavu' kod kuće radila tako da bi prvo skuhala kavu, a onda je ohladila i dodala mlijeko, dok nisam nedavno naišla na jedan kafić u kojem mi je konobar pokazao kako bi ona trebala izgledati; i potpuno promijenio moju jutarnju rutinu, piše Jamie Schneider Beauty i Wellness urednica postala Mind Body Green.

Uz pomoć shakera za martini konobar je, kaže, 'izveo čaroliju' i spravio joj savršeno izmiješano, pjenasto ledeno piće. Naime korištenje shakera ima smisla jer on istovremeno miješa sastojke i hladi piće, puno brže od jednostavnog dodavanja i miješanja leda. Uz kavu, shaker trenutno spravlja ledeni, miješani napitak preliven s malo ukusne pjene što je bez njega obično teško postići; a da ona bude kremasta i konzistentna. A sve što trebate napraviti je u shaker uliti kavu, mlijeko po izboru i led dobro promućkati; dodatni je plus što sa shakerom za martini nećete trebati ni ručnu pjenjaču za mješavinu praška, ako stavljate kavu ili mlijeko iz vrećice.

"Uvijek sam u svojoj kofeinskoj rutini bila minimalist, no to se promijenilo od kad sam naučila napraviti najkremastiji ledeni napitak; i sada znam da svoju kavu volim smućkanu, a ne promiješanu", zaključila je Schneider u Bond stilu.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video