Vijesti / Životni stil

PRIRODNA RJEŠENJA

Smetaju vam podočnjaci? Riješite ih se uz pomoć ovih nekoliko savjeta

Smetaju vam podočnjaci? Riješite ih se uz pomoć ovih nekoliko savjeta
Ilustracija

Podočnjaci nastaju iz mnogih razloga, a najčešći je umor. No, ne morate trošiti na skupe proizvode kako biste ih prekrili, isprobajte ove metode...

Tamne krugove oko očiju može biti teško sakriti, ali oni su dio svakodnevnog života. Zbog njih možete izgledati umorno i iscrpljeno čak i kada niste, a kreme koje ih prikrivaju mogu biti skupe. No, ne trebaju vam skupi proizvodi jer podočnjake možete prekriti i koristeći ono što sigurno imate kod kuće u kuhinji, piše The Sun.

Sok od limuna

Limunov sok ima svojstva izbjeljivanja kože i pun je vitamina C i limunske kiseline. Limunska kiselina pomoći će vam da zategnete kožu ispod očiju, a vitamin C će izblijediti podočnjake. Samo umočite par komada vate u sok od limuna i ostavite na zatvorenim očima 15 minuta. Pažljivo nanesite kako sok ne bi dospio u oči. Ako osjetite peckanje ili iritaciju, odmah uklonite.

Krumpir

Enzimi u krumpiru pomažu posvijetliti kožu. Samo jednom tjedno stavite hladnu krišku krumpira na svaki kapak i s vremenom će vaši podočnjaci nestati.

Rajčice

Rajčice sadrže prirodna svojstva izbjeljivanja zajedno s vitaminima A i B. Napravite pastu od soka od rajčice i limuna i upotrijebite je kao kremu za područje oko očiju za svjetliju i sjajniju kožu u kratkom roku.

Ružina vodica

Ružina vodica ima umirujući učinak koji može pomoći nadraženim očima. Također obnavlja pH ravnotežu vaše kože i antioksidativna svojstva. Namočite komadiće vate u vodici i zatim ih hladne stavite na oči i držite oko 15 minuta.

Vrećice čaja

Čaj je pun kofeina i antioksidansa koji mogu povećati cirkulaciju i smanjiti krvne žile. Potopite vrećicu crnog ili zelenog čaja u toplu vodu na pet minuta, ohladite u hladnjaku na 20 minuta i zatim stavite na oči na još 20 minuta.

Žlica

Iako možda nije prvi izbor za rješavanje podočnjaka, držanje žlice ispod očiju može iz ublažiti i poboljšati izgled podočnjaka. Jednostavno ohladite žlicu u hladnjaku i zatim je stavite na oči na oko 20 minuta. Niska temperatura trebala bi pomoći u smanjenju natečenih krvnih žila ispod očiju.

Krastavac

Mogu se riješiti podočnjaka na isti način kao i ohlađena žlica. Uzmite dvije kriške krastavca i stavite ih na oči. Nakon 15 minuta vaši podočnjaci će nestati.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video