Vijesti / Životni stil

KORISNO

Banane su vam počele trunuti? Evo kako ih iskoristiti za učinkovito čišćenje kućanstva

Banane su vam počele trunuti? Evo kako ih iskoristiti za učinkovito čišćenje kućanstva
Ilustracija

Tko bi rekao...

Ako su vam banane počele trunuti i više ih ne želite jesti, nemojte ih bacati! Naime, banane su veoma učinkovite u čišćenju kućanstva, a evo kako ih možete iskoristiti na četiri različita načina. 

Poliranje kože 

Koža počinje izgledati pomalo izlizano i bez sjaja? Unutarnjim dijelom kore od banane utrljajte bilo što od kože kako biste joj vratili sjaj, kako piše Clean My Space. To može uključivati cipele, kožnu jaknu ili čak tenisice. Kalij u bananama će se apsorbirati u kožu i pomoći će umanjiti tragove ogrebotina. Zatim obrišite sve ostatke i ispolirajte krpom od mikrovlakana za savršen sjaj.

Listovi biljaka 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Iako pomažu u opskrbi kisikom i čiste zrak u domu, kućne biljke potrebno je redovito čistiti i održavati. Mogu skupljati prašinu i prljavštinu na listovima koji mogu putovati po vašem domu. Da se to ne dogodi, obrišite kućne biljke korom od banane kako biste uklonili prašinu. Krpom od mikrovlakana obrišite sve ostatke. Tekstura i ulja u kori banane služe kao blagi abraziv i sredstvo za poliranje. 

Ogrebotine na drvu 

Ako je vaše drvo izgubilo sjaj i tražite brz, jeftin način da ga dotjerate, onda imamo odgovor za vas. Nanesite prstima malo banane na drveni namještaj pa obrišite krpom od mikrofibre. Vaš drveni namještaj zasjat će kao nov!

Razne ogrebotine 

Za one od vas koji još uvijek posjeduju CD-ove i izgrebali ih zbog dulje upotrebe, pronađite dobru staru bananu da to popravite. Ogrebotine s CD-a možete ukloniti tako da korom od banane 30 sekundi nanesete komadiće banane na ogrebotinu kružnim pokretima. Obrišite krpom od mikrovlakana i dodajte malo sredstva za čišćenje stakla kako bi zasjalo.

Najnovije

Dodavanje novih komentara je onemogućeno.