Vijesti / Životni stil

FITNESS STUDIO FITLIFE

VIDEO Trening slobodnim utezima

VIDEO Trening slobodnim utezima
Fitness studio FitLife

Što više odmarate sjedeći i ležeći to će vas tijelo više tražiti

Slobodan uteg su girje, šipke, lopte, bučice, ali i vaše tijelo. Ovoga tjedna, za vas imam fantastičan gym trening bučicama. Osim bučica potrebna je i velika mekana medicinka ili neko drugo povišenje na koje se možete osloniti leđima i stopalom.

Našem je tijelu pokret prirodan, a u današnje vrijeme sve se manje krećemo i sve više vremena, kako na poslu tako i kod kuće, provodimo sjedeći. Lokomotornom sustavu to nije prirodno stoga se javljaju bolovi u kralježnici, a i u ostalim dijelovima tijela, a kako to ne bi bilo tako potrebno je malo više truda i rada, osobito na jačanju sveukupne muskulature. Ne samo kod nas odraslih, već i kod djece, javlja se deformacija posture koja iz zdravog neutrala prelazi u vrlo nepovoljan neutralni položaj.

Takav neutralni položaj tijela doprinosi razvoju degenerativnih promjena lokomotornog sustava što u krajnjem slučaju može doći do ozbiljnih problema pa čak i operativnih zahvata. Što je veći disbalans između desne i lijeve strane našega tijela, a nastao je svakodnevnim asimetričnim životnim stilom, to je mogućnost od ozljeda veća. Stoga vježbajte i budite fit, učite mlade generacije zdravom i tijelu potrebnom načinu života. Što više odmarate sjedeći i ležeći to će vas tijelo više tražiti, a isto će se dogoditi ako ćete se kretati i biti aktivni, odmor ne znači nužno ležanje. Zapamtite to!

Trening-

rad/odmor 30:10s

ukupno - 5 krugova

picture
 

 

Najnovije

Reci što misliš!