Vijesti / Životni stil

TKO BI REKAO

Frizerka otkrila: Ovo je greška koju svi rade kod šamponiranja, a oštećuje kosu!

Frizerka otkrila: Ovo je greška koju svi rade kod šamponiranja, a oštećuje kosu!
Ilustracija

Ne znaju svi da kada se tuširate treba koristiti šampon dva puta, a ne jednom.

Pranje kose je stvar koju će većina ljudi sigurno svladati dok su bili djeca, ali jedna frizerka sada tvrdi da većina nas to radi pogrešno, kako prenosi Mirror.

Twitter korisnica @Felicityynicole podijelila je kako biste doista trebali koristiti šampon, a objava je brzo postala viralna jer su mnogi korisnici otkrili da su poslušali njezin savjet i da im je kosa već bolje.

Frizerka Felicity rekla je da je primijetila da ne znaju svi da kada se tuširate treba koristiti šampon dva puta, a ne jednom.

"Prvi put će kosu očistiti od svih naslaga ulja i proizvoda, tako da kad to učinite drugi put, šampon zapravo može učiniti ono za što je namijenjen. Također, šampon nanosite samo na vlasište, a kada isperete proći će kroz sredinu i vrhove. Zatim nanesite regenerator samo na sredinu i vrhove kose, a prstima ili češljem raščešljajte kosu dok je regenerator na njoj. I na kraju zapamtite da kosu perete samo 2-3 puta tjedno jer previše pranja može uzrokovati nakupljanje i oštećenje kose”, objasnila je.

Činilo se da njezin trik ima trenutne rezultate za neke ljude, jer je jedna korisnica odgovorila na objavu i rekao: "Kosa mi je sada stvarno bolja! Ne mogu vjerovati kakvu je to razliku napravilo, ili da imam 26 godina i da sam konačno naučila kako pravilno prati kosu.”

"Ovako bismo trebali prati lice! Prvo pranje uklanja šminku/ulje/kremu za sunčanje, a drugo pranje zapravo čisti vašu kožu”,  savjetovala je druga korisnica.

Najnovije

Reci što misliš!