Vijesti / Životni stil

VAŽNO JE ZNATI

Znate li zašto ne biste trebali piti kavu ujutro? Razlog bi vas moglo iznenaditi...

Znate li zašto ne biste trebali piti kavu ujutro? Razlog bi vas moglo iznenaditi...
Ilustracija

Postoji i poveznica s aknama, osobito ako imate hormonsku neravnotežu ili probleme s crijevima.

Trebate prvu šalicu kave da se pripremite za dan? Trebate razmisliti ponovno jer je jedna stručnjakinja upozorila da ispijanje kave na prazan želudac može imati neželjene učinke na vaše zdravlje.

Olivia Hedlund, funkcionalna nutricionistička terapeutkinja, za Metro rekla je da kofein može uzrokovati probleme u crijevima i s hormonima.

Naime, objasnila je da je kava kisela, što na prazan želudac može dovesti do toga da vaše tijelo pređe u stanje visokog stresa. Prije prve kave predlaže da pojedete jaja, sirove mliječne proizvode, bobičasto voće ili neko pirjano voće uključujući jabuke, kruške ili bobičasto voće. Sve ovo djeluje na smanjenje intenziteta na vašem trbuhu.

“Ako prvo popijete kavu na prazan želudac, prestanite s tim što radite i slušajte. Petljate sa svojim hormonima. Kava ne samo da je kisela, pa je ujutro teška za želudac, već doslovno uzrokuje da naša tijela uđu u reakciju na stres, da izbace kortizol i dovede nas u neku vrstu stanja borbe ili bijega”, objasnila je.

To je ono što uzrokuje nervozu nakon kave. Iznenađujuće, rekla je da postoji i poveznica s aknama, osobito ako imate hormonsku neravnotežu ili probleme s crijevima.

“Znala sam popiti više šalica kave na prazan želudac, osjećati se kao da sam na vrhu svijeta, a onda bih imala hrpu hormonskih akni i pitala se zašto”, rekla je. “To je zato što je vaše tijelo pod stresom. Pojedite nešto prije kave, neka vam to bude cilj. Obećavam da ćete primijetiti razliku.”

Najnovije

Reci što misliš!