Vijesti / Životni stil

KORISNO

Profesionalna čistačica otkrila da skoro sve čisti deterdžentom za suđe, evo zašto

Profesionalna čistačica otkrila da skoro sve čisti deterdžentom za suđe, evo zašto
Ilustracija

Iako vodikov peroksid ima svojstva izbjeljivanja, kaže čistačica, potpuno je drukčiji od izbjeljivača, najviše zato što ne sadrži klor koji je otrovna komponenta većine sredstava za izbjeljivanje...

Iako ga mnogi koriste za pranje kupaonice, pogotovo zahodske školjke, profesionalna čistačica iz tvrtke The Big Clean Co. kaže da izbjeljivač više šteti nego što koristi, te da bi ga se trebalo koristiti samo u nuždi. Na svom je TikTok profilu, preko kojeg često dijeli savjete i trikove za čišćenje, objasnila da izbjeljivač može napraviti trajnu štetu kad se redovito koristi na pločicama, tušu i slavinama jer nagriza većinu materijala, stvarajući tako male fleke kao od vode koje se više ne mogu oprati.  Zato za pranje podova, zrcala i zavjesa za tuširanje radije preporučuje tekući deterdžent za posuđe, osim ako u kupaonici imate plijesan. Tada ćete, kaže, ipak trebati nešto jače.

– Za mrlje od plijesni možete sami od vodikovog peroksida i sode bikarbone napraviti pastu za čišćenje – rekla je u svom videu, a ona se onda prije ribanja namaže na površinu na kojoj su mrlje.

Iako vodikov peroksid ima svojstva izbjeljivanja, kaže čistačica, potpuno je drukčiji od izbjeljivača, najviše zato što ne sadrži klor koji je otrovna komponenta većine sredstava za izbjeljivanje.

– Tekući deterdženti za pranje posuđa moj su prvi izbor za čišćenje svih površina jer im je PH vrijednost najbliža neutralnoj vrijednosti vode – rekla je, a kaže da će i svaki ozbiljni proizvođač pločica reći da na njima treba koristiti isključivo sredstva s niskom ili neutralnom PH vrijednosti.

A upravo su tekući deterdženti za posuđe, objasnila je za The Sun, po svom sastavu najbliži neutralnoj PH vrijednosti.

– Sredstvo za pranje posuđa može se koristiti u svakoj prostoriji u kućanstvu, gotovo za sve – rekla je. To je jedina stvar koju ona koristi za pranje zrcala, prozora, namještaja i različitih podova.

Pri pranju podova deterdžentu za suđe, ističe, uz vruću vodu dodaje i nekoliko kapi eteričnog ulja eukaliptusa.

Najnovije

Reci što misliš!