Vijesti / Životni stil

kućni ljubimci

Na kauču vam se skuplja dlaka ljubimca? S ovih ćete ju par savjeta brzo i lako ukloniti

Na kauču vam se skuplja dlaka ljubimca? S ovih ćete ju par savjeta brzo i lako ukloniti
Ilustracija

Osim što lako uklanja dlaku kućnih ljubimaca s odjeće, valjak jednako dobro funkcionira i na dlakavom namještaju.

Guru čišćenja, Britanac Ray Jones je za The Sun podijelio je pet izvrsnih savjeta za lakše uklanjanje pseće dlake sa sofa i kauča, a koji vas neće mnogo koštati.

"Sušenje u sušilici rublja će na prekrivačima ostaviti statički elektricitet, što pomaže da se dlake ljubimaca zadrže na njima i ne lete uokolo pa ih je lako ukloniti četkom za dlake".

- Osim toga, zahvaljujući sušilici vaš će prekrivač imati lagani trag mirisa - dodao je. ni trag za sobom kako bi vaš kauč bio posebno svjež."

Koristite usisavač za dlaku

"Kad čistite namještaj, najbolje je koristiti usisivač koji je posebno dizajniran za skupljanje dlaka kućnih ljubimaca i s njim raditi u svim smjerovima; kako biste pokupili i najtvrdoglavije", savjetovao je Jones.

- Ne zaboravite s kauča skinuti i rukohvate i bočne stranice ako se skidaju i očistiti i njih - dodaje. Koristite gumenu rukavicu

"Navucite gumenu rukavicu, lagano ju navlažite vodom i s njom protrljajte površinu sofe ili kauča.

- Možda nije temeljito kao usisivač, ali iznenaditi ćete se koliko ćete dlake pokupiti - kaže on i dodaje da samo pazite da trljate u različitim smjerovima, kako biste skupili sve dlačice. Koristite valjak za dlaku Osim što lako uklanja dlaku kućnih ljubimaca s odjeće, valjak jednako dobro funkcionira i na dlakavom namještaju.

- Samo prijeđite njime preko kauča i skinite ono što se zalijepi - kaže Jones, te dodaje da isto možete učiniti i s običnom ljepljivom trakom. Iskoristite stare čarape Umjesto da ih bacate, stare čarape pretvorite u praktičan alat za čišćenje. "Ako malo navlažite sportsku čarapu, okrenete je naopako i obučete preko ruke, možete s raznih površina skupiti životinjsku dlaku", kaže Jones.

- Sportske čarape su bolje od 'običnih' jer su deblje, no nemojte ih previše smočiti da ne smočite i kauč - dodao je.

Najnovije

Dodavanje novih komentara je onemogućeno.

Najgledaniji video