Vijesti / Životni stil

FITNESS STUDIO FITLIFE

VIDEO Dijastaza rektusa i kada krenuti s treningom nakon poroda?

VIDEO Dijastaza rektusa i kada krenuti s treningom nakon poroda?
Fitness studio FitLife

Kako bi beba imala mjesta, trbušni se mišići povlače u stranu i tako nastaje dijastaza rektusa

Dijastaza rektusa se javlja tijekom trudnoće, a nastaje nakon širenja trbušnog zida zbog naglog rasta bebe. Kako bi beba imala mjesta, trbušni se mišići povlače u stranu i tako nastaje dijastaza rektusa. Žene nakon poroda mjesecima, a neke čak i godinama mukotrpno rade na tome da se oni vrate na mjesto. Zašto? Prvenstveno zbog zdravlja, a onda i zbog estetskih razloga.

Često je koncentracija treninga pogrešna pa shodno tome daje loše rezultate, oni se udaljavaju, a dijastaza postaje ženina noćna mora. Zato je individualni program najbolja investicija.

Vježbe za vraćanje trbušnog zida i smanjenje dijasteze je potrebno sprovoditi već u rodilištu. Dubokim udisajima i izdisajima, aktivirajući trbušne mišiće pomoći ćete svojim mišićima u oporavku. Ne samo trbušnih mišića, već i dubokih mišića zdjeličnog dna. Strpljivo i marljivo čekajte da prođe vrijeme jer je i vrijeme potrebno kako bi se oni vratili. U takvoj pojavi je vrijeme najbolji saveznik i brzanje rezultata nepotrebno.

Najbolji trenutak za krenuti u ozbiljnije vježbanje je nakon babinja, prvih šest tjedana nakon poroda, kada se žena osjeća dobro i spremna i kada je to sve pozitivno odobrio ginekolog koji je vodio trudnoću.

Mišići trupa, a to su mišići trbuha, leđa, zdjelice i kukova, takozvani core je u trenažnim procesu broj jedan i potrebno je raditi na jakosti upravo tog područja. NIKADA u tom periodu ne radite na jakosti bočnih trbušnih mišića, stoga su sve rotacije trupa, ruski tvistovi, bočni upori (neki ih baš preporučuju, ja nikako) ne preporučuju. Pustite da vrijeme i pametan trening odrade svoje.

Vrijeme vraćanja ovisi o genetici, tijeku trudnoće i samoj trudnoći, treningu prije ostvarene trudnoće i mnogim ostalim važnim čimbenicima.

Trening – lagano u tri serije, svaku vježbu ponavljate pet do deset puta.

Mačka
Stiskanje lopte ili nekog drugog predmeta
Leđna ekstenzija
Kratko podizanje trupa
Rameni most

picture
 

 

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video