MALA ŠKOLA ZA VINOLJUPCE
Na kojoj temperaturi poslužujete vino? Ako vas to zbunjuje poslužite se ovom korisnom tablicom
Nije svejedno na kojoj temperaturi poslužujemo vina, štoviše, za potpuni doživljaj vina jedan od važnih preduvjeta je da bude pravilno rashlađeno. Tako do izražaja dolaze njegove najbolje osobine.
Optimalna temperatura na kojoj se poslužuju bijela vina nešto je niža od one za crna vina. To je zato što su bijela vina svježija od crnih, a rashlađivanjem se ta svježina dodatno naglašava.
Crna vina poslužuju se na nešto višim temperaturama, premda ne sva na istoj – ako se radi o dugo odležavanim vinima, koja su posljednjih godina kod nas u trendu – temperatura mora biti koji stupanj viša. Tako se ublažavaju taninske osobine vina i do kraja se oslobađa njegov buke.
Provjerite u tablici na koju temperaturu rashladiti vino koje ste danas odabrali:
Najnovije
-
Predavanje o dijabetesu održala je medicinska sestra Mirjana Liber...
-
Imajte na umu...
-
Ni hladno, ni vruće...
-
Bio je u Sjemenišnoj ulici u Varaždinu, današnjoj Habdelićevoj...
-
Stručnjakinja za čišćenje pokazala je trik za koji tvrdi da olakšava čišćenje glave tuša od kamenca.
Reci što misliš!