Vijesti / Životni stil

ne bacajte hranu

Hrana vam je zagorjela? Ne morate ju odmah baciti, isprobajte ovih sedam savjeta!

Hrana vam je zagorjela? Ne morate ju odmah baciti, isprobajte ovih sedam savjeta!
Ilustracija

Zagorjela hrana može se spasiti, te okus i dalje može biti vrlo dobar

Svima nam se ponekad prilikom kuhanja ili pečenja dogodi da hrana zagori, a onda nam ostane i miris spaljene hrane koji se zavukao u svaki kutak doma. Srećom, ne morate odmah baciti hranu koja je zagorjela, uz pomoć ovih sedam savjeta bit će i dalje odlična, piše Times of India. 

Promijenite posudu za kuhanje

U slučaju da zagori samo donji dio posude, najlakši trik je promijeniti lonac i izbjeći struganje i miješanje zagorene hrane.

Izrežite zagoreni dio

U slučaju da tijekom kuhanja zagori određeni komad mesa, povrća ili bilo koje namirnice, jednostavno izrežite taj dio. Na taj način možete i izbjeći kvarenje cijelog jela. 

Koristite krumpir

Da, dobro ste pročitali. U slučaju zagorene hrane, krumpir može spasiti stvar jer on upija mirise i okuse jela. Ako ste spalili posudu u kojoj je neko jelo, možete oguliti i izrezati krumpire i zatim ih dodati u lonac, te lagano onda pirjajte jelo neko vrijeme. Nakon toga samo izvadite i bacite krumpir.

Dodajte kiseli sastojak

Ako je hrana malo zagorjela, dodajte kisele sastojke i uravnotežite okus. Možete birati između soka od limuna, octa, bijelog vina, te crnog vina i rajčice, ovisno o jelu. 

Koristite kremaste proizvode 

U slučaju da je hrana malo zagorjela, možete dodati mliječne proizvode poput vrhnja, maslaca, mlijeka ili skute. 

Dodajte umake

Kada vam jelo s roštilja zagori, dodajte umake kako biste uravnotežili okus. Slatkoća umaka poput brusnice prikriva miris zagorenog i čini hranu ugodnijom za konzumiranje.

Koristite cimet

Ovisno o vrsti jela poput currya, ljutih ili slatkih mliječnih jela, možete koristiti i mljeveni cimet kako biste popravili zagorena jela.

Najnovije

Dodavanje novih komentara je onemogućeno.

Najgledaniji video