Vijesti / Životni stil

FITNESS STUDIO FITLIFE

VIDEO Osnažan rameni obruč i ruke

VIDEO Osnažan rameni obruč i ruke
Fitness studio FitLife

S ukupno pet vježbi razvit ćete cijeli gornji dio tijela i time smanjiti bol u tom području

Dugotrajno sjedenje ili stajanje vrlo nepovoljno utječe na kompletan lokomotorni sustav, kao i organizam, stoga je vježbanje u današnje vrijeme neophodno. Stanje ramenog obruča i naše držanje u neutralnom položaju nam puno govori o našim trenutnim navikama i stanju gornjeg dijela kralježnice. 

Sve osobe koje imaju većih problema u lokomotornom sustavu bi trebale s vremena na vrijeme napraviti posturalnu analizu s trenerom kako bi se uvidjelo trenutno stanje te eventualno reagiralo na vrijeme. Kako su bučice sastavni dio skoro svake kućne teretane, za ovaj trening odabrala sam upravo njih. U slučaju da ih nemate kod kuće preporučujem vam da si uzmete dvije male bočice za vodu i napunite pijeskom da budu teže te s njima odradite trening.

Vježbe izvodite tehnički točno, pažljivo i bez trzaja jer ćete jedino na taj način odraditi trening uspješno i učinkovito. Poboljšajte pokretljivost tijela i vratite ga u njegovo prirodno stanje, ono će vam to vratiti na način koji će vam se sigurno svidjeti. Osim fizičkog razvija se i psihičko zdravlje koje je danas narušeno modernim načinom života, a sve to nepovoljno utječe na nas stoga vježbajte i krečite se što više jer je to vašem tijelu prijeko potrebno. Ono žudi za aktivnosti i prirodom, pa mu to povremeno i priuštite kako bi što duže ono bilo lijepo i mlado.

S ukupno pet vježbi razvit ćete cijeli gornji dio tijela i time smanjiti bol u tom području, koje je zbog dugotrajnog sjedenja ili stajanja u lošem stanju. Lokomotorni sustav je potrebno podsjetiti na kretnje tijela, na pune amplitude pokreta koje su mu prirođene i dobro iskontrolirane jer u suprotnom vježbanjem možete postići suprotan učinak. 

picture
 

 

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video