Vijesti / Životni stil

FITNESS STUDIO FITLIFE

VIDEO Trening Ivane Posavec: Kako do ravnog trbuha?

VIDEO Trening Ivane Posavec: Kako do ravnog trbuha?
Fitness studio FitLife

Kako doći do ravnog trbuha i lijepog utegnutog struka?

Mnogo žena, a i muškaraca oko struka ima višak potkožnog masnog tkiva, kako doći do cilja i ravnog trbuha te lijepog utegnutog struka, kojeg ćete voljeti, pišem u ostatku teksta.

Ne radi se o nikakvim posebnim mišićima, niti im ne treba više pažnje no ostalim, ali ono po čemu se razlikuje je sama zona, koja se još s razlogom u narodu naziva kritična zona, a obuhvaća donji dio trupa koja po prirodi skuplja višak potkožnog masnog tkiva. Ono što možda ne znate je da vam niti jedan trening, a posebno ne trening sa tisuću trbušnjaka, neće otopiti to potkožno masno tkivo već ćete se uz redovite treninge za aktivaciju cijeloga tijela morati pozabaviti i prehranom. Unos hrane je vrlo važan, ako želite mišićavo i lijepo oblikovano tijelo, te ga nikada nećete moći izgraditi onako kako hoćete ako se nećete pridržavati ovih nekoliko smjernica.

Unos hrane mora biti manji od potrošnje, posebno ako želimo izgubiti neželjene kilograme i otopiti potkožno masno tkivo. Hrana koju unosimo mora biti cjelovita, a ne obrađena, s minimalno šećera ili umjetnih boja, koji nas debljaju i čine depresivnima. Vrlo je važno uz izbalansiranu prehranu voditi nekakav tip rekreacije, te bi se ta aktivnost morala bazirati na minimalno četiri sata tjedno, a posebno ako priželjkujemo nekakve konkretne rezultate u vidu mršavljenja i oblikovanja tijela. Radite ozbiljne vježbe, s težinama i vanjskim opterećenjima jer cilj je velika potrošnja, a to ćete postići jedino uz ozbiljne treninge.

Kada uskladite sve ovo što sam navela, tek tada ćete na svojem tijelu u vrlo kratkom roku vidjeti rezultate. Ne samo fizički već i psihički.

Uz svoj regularan trening napravite i ovih šest vježbi, no nemojte ih raditi kao zaseban trening jer on zahtjeva aktivaciju i ostatka tijela. Uz čučnjeve, leđne ekstenzije, sklekove i iskorake ovo će biti jedan fantastičan trening snage. Na početku napravite adekvatno zagrijavanje i na kraju istezanje.

Kratki kućni trening bučicama- napravite nekoliko krugova, pauze između svake vježbe i kruga neka budu minimalne.

Vježbe:

Veslanje u pretklonu trupa bučicama
Mrtvo dizanje
Lateralni čučanj
Čučanj u položaju iskoraka
Rameni potisak
Biceps pregib podlaktice
Triceps ekstenzija

picture
 

 

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video