Vijesti / Životni stil

sobne biljke

Riješite problem: Ovo su sobne biljke koje će spriječiti širenje plijesni i vlage!

Riješite problem: Ovo su sobne biljke koje će spriječiti širenje plijesni i vlage!
Ilustracija

Plijesan se razvija u malim prostorima, a posebno u kupaonicama gdje ima puno viška vlage.

Mnogi traže načine kako držati štetnu plijesan i vlagu izvan svojih domova. Osim što izgleda ružno, plijesan može ozbiljno naštetiti zdravlju osobe, a osobito dobro uspijeva u prostorijama s vlagom ili hladnim kutovima. Posjedovanje sobnih biljaka može biti dobar prirodan način za smanjenje vlage u zraku, stvarajući ne tako ugodno okruženje za plijesan. Stručnjaci savjetuju koje su najbolje sobne biljke koje pomažu u sprječavanju plijesni i vlage, a tvrde da najbolje funkcioniraju u manjih prostorijama, piše Mirror.

- Plijesan se razvija u malim prostorima, posebno u kupaonicama gdje ima puno viška vlage. Umjesto korištenja kemikalija ili odvlaživača zraka, možete samo dodati jednu sobnu biljku. Dodavanje biljaka također i pročišćava zrak i daje osvježenje vašoj kupaonici - rekao je stručnjak Chris Bonnett.

Stručnjak preporučuje spatifilum, sobnu palmu i sanseveriju ili svekrvin jezik jer je poznato da te biljke uspijevaju u vlažnom okruženju. Spatifilum upija vlagu iz zraka kroz svoje lišće i nije mu nužno potrebna izravna sunčeva svjetlost da bi cvjetao, što ga čini idealnim za skučenu kupaonicu.

No, vlasnici kućnih ljubimaca trebali bi se pobrinuti da ih drže izvan dohvata jer je poznato da su otrovni za njih.  Sobna palma također ima listove koji upijaju vlagu i izvrsna je za održavanje vlažnosti pod kontrolom.

Sanseverija ili svekrvin jezik vrlo je prilagodljiva biljka i uspijeva na jakom svjetlu i visokim temperaturama, pa je idealne za one koji imaju prozorsku dasku na izravnoj sunčevoj svjetlosti.  Prema Chrisu, zračne biljke kao što je Tillandsia, ne moraju se saditi u tlo, budući da njihovo zračno korijenje može upiti vlagu iz vrućeg, sparnog zraka. Možete ju staviti odmah negdje u blizini tuša. 

Najnovije

Dodavanje novih komentara je onemogućeno.

Najgledaniji video