Vijesti / Životni stil

FITNESS STUDIO FITLIFE

VIDEO Božićni core trening u udobnosti vlastitog doma

VIDEO Božićni core trening u udobnosti vlastitog doma
Fitness studio FitLife

Prvi je dan zime, nemojte biti lijeni, krenite već danas ako još niste jer su nam božićni kolačići sve bliži, a s njima i neželjeni kilogrami

Core je područje kralježnice, kukova i zdjelice i tako obuhvaća mišiće trbuha, leđa, zdjelice i nogu. Kao temelje kuće, core mora biti snažan ako želimo zdrav lokomotorni sustav. Vrlo je čest slučaj da vježbači koji su zapravo izvana snažni i na izgled poprilično mišićavi, nemaju snagu corea te ih u određenom trenutku života „vreže“, a sve zbog preslabih mišića najdubljeg sloja trupa. Što to znači? To znači da se u većini slučaja grade velike grupe mišića, što je u redu, no međutim, za kompletno zdravlje lokomotornog sustava, potrebno je ipak raditi i na onim najmanjim, ali jednako važnim mišićima.

Nemojte zanemariti one 'dosadne' vježbe, kako ih često nazivaju vježbači, izazovete tijelo raznim položajima, kretnjama i promjenama jer će ono tako rasti i jačati se. Kada smo kod centralnog mišićja našega tijela, tada nije samo -plank vježba za core, već je tu niz raznovrsnih vježbi koje ga u određenim trenucima pale i gase i tako stvaraju čvrstu bazu.

Vježbanje, baš kao i bilo koja druga fizička aktivnost, pomaže u redukciji potkožnog masnog tkiva, stoga je bavljenje sportom ili fitnesom od velike važnosti. Prvi je dan zime, nemojte biti lijeni, krenite već danas ako još niste jer su nam božićni kolačići sve bliži, a s njima i neželjeni kilogrami. Kako se pod kraj godine ne bismo osjećali napuhnuti, potrebno se što više kretati.

Fizička aktivnost i zdrava prehrana su ključ uspjeha. Od fizičkih aktivnosti preporučujem da odaberete ono što vam se na prvu čini najboljim izborom za vas, nemojte slušati nikoga osim sebe i svoje intuicije, pa bilo da se radi o nekoj vrsti rekreacije ili sportu vi ćete sami pronaći način da se istovremeno fizički i psihički opustite. Jedino što vam ja osobno preporučujem je da, ako imate bilo kojih problema u lokomotornom sustavu, napravite posturalnu statičku i dinamičku analizu s trenerom koji zna što i kako, a sve kako bi se utvrdilo stanje i na temelju toga zajedničkim djelovanjem poradilo na odabiru najboljeg programa.

Osim fizičke aktivnosti i prehrane tu je još i boravak na svježem zraku kojeg je definitivno u svim segmentima našeg života premalo, a potrebno je kako bi bili što zdraviji. Boravak na suncu, u šumi ili planini je također sjajan izbor, za primjerice, subotu popodne ili nedjeljno jutro, okruženi smo predivnom netaknutim prirodnim ljepotama i to moramo iskoristiti. Kada uz sve to dodamo opuštanje uz duboko disanje, fizički i psihički odmor, neželjenih kilograma sigurno neće biti. Ne paničarite, svaka vaša riječ da vi to ne možete, jer ne stignete ili ste na neki način spriječeni, je izgovor. Nemojte i vi biti u klubu ljudi zlatnog izgovora, ja znam da vi to možete, sad samo dokažite sebi i stvar je riješena.

TRENING –rad/odmor 30:15 sekundi x5 serija!

Komandosi
Bočni upor na podlaktici
Bočni upor na podlaktici
Upor na laktovima
Kratko podizanje trupa
Jednonožni rameni most
Jednonožni rameni most
Rotacija trupa u položaju upora na šakama
Leđna ekstenzija

Vježbe/trening radite nakon kratkog zagrijavanja, a na kraju treninga se nemojte zaboraviti istegnuti i opustiti.

picture
 

 

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video