Vijesti / Životni stil

NAKON SLAVLJA

Popili ste malo previše tijekom slavlja Nove godine? Evo kako ćete se jednostavno riješiti mamurluka!

Popili ste malo previše tijekom slavlja Nove godine? Evo kako ćete se jednostavno riješiti mamurluka!
Ilustracija - Pixabay

Ništa lakše!

Nova godina vrijeme je slavlja i zabave, a uz nju se uvijek veže i alkohol, a uz alkohol se, naravno, dosta često veže mamurluk. Evo nekoliko trikova kako ga možete smanjiti i zaustaviti. 

Kod zaustavljanja mamurluka najvažniji su vitamini. Prije nego što uopće krenete piti, pojedite hranu obilatu B i C vitaminima kako biste zaštitili svoju jetru. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Tijekom vašeg izlaska pijte puno vode. Alkohol se veže za vodu u vašem tijelu i tako prolazi kroz vaš sustav. Ako ne pijete dovoljno vode, alkohol će vas brže "udariti." Također kako vas idući dan ne bi boljela glava, voda je pravo rješenje.  

Zatim, ujutro kada se probudite mamurni, nemojte ostati u krevetu, nego se ustanite, rastegnite i otvorite prozore. Vrlo je važno da imate svježeg zraka jer sve što vi izdišete tijekom noći će vam prouzrokovati glavobolju. Kada udahnete svježeg zraka i dobro se rastegnete, važno je povratiti energiju, a to možete napraviti zasitnim doručkom. 

Najbolji doručak koji možete jesti su jaja jer su ona bogata aminokiselinama koje pomažu probavu alkohola i smanjuju njegove posljedice. 

I na samom kraju ako vam ništa ne pomaže, jednostavno popijte puno čaja ili kave i odležite svoj mamurluk do idućeg dana. 

Najnovije

Dodavanje novih komentara je onemogućeno.

Najgledaniji video