Vijesti / Životni stil

BRZO I LAKO

Omekšajte posteljinu i vratite joj prvobitni izgled: Dodajte ova dva proizvoda u pranje!

Omekšajte posteljinu i vratite joj prvobitni izgled: Dodajte ova dva proizvoda u pranje!
Ilustracija

Soda bikarbona pomaže deterdžentu da učinkovitije ubije bakterije, a ulje eukaliptusa uklonit će mrlje te osvježiti posteljinu.

Mlada mama podijelila je jednostavnu metodu omekšavanja posteljine kako biste uživali u 'najboljem snu' i otkrila zašto bijelu posteljinu uvijek morate sušiti na suncu, kako piše Daily Mail.

Chantel Mila rekla je kako postoji samo pet jednostavnih koraka do dobivanja mekih i svježih posteljina, a potrebno vam je samo nekoliko sastojaka za čišćenje - tekući deterdžent za rublje, soda bikarbona i eterično ulje eukaliptusa.

Dodajte tekući deterdžent u ladicu i pola šalice sode bikarbone u bubanj, objasnila je Chantel u svom videu objavljenom na TikToku. Soda bikarbona pomaže regulirati razinu pH u vodi perilice rublja održavajući je kiselom, a dodavanjem pola šalice sode bikarbone, deterdžent može učinkovitije smanjiti bakterije.

Nakon toga Chantel preporučuje da dodate četiri kapi ulja eukaliptusa u ladicu kako biste uklonili mrlje s odjeće. Ulje eukaliptusa sjajno je za uklanjanje masnih mrlja, kao i za osvježavanje i dezodoriranje rublja.

Na kraju, osušite bijelu posteljinu na izravnoj sunčevoj svjetlosti, a posteljinu u boji u sjeni. Ne samo da je sunce prirodan način izbjeljivanja bijelog rublja, već može i dezinficirati vašu odjeću. Osim toga, ultraljubičaste zrake sunca pomažu izbjeljivanju i dezinfekciji rublja, što je posebno korisno za bijele plahte i ručnike.

Najnovije

Reci što misliš!