Vijesti / Životni stil

jaja za...

Mogu biti vrlo korisna: Četiri načina na koja možete koristiti jaja u kućanstvu, a nije za jelo

Mogu biti vrlo korisna: Četiri načina na koja možete koristiti jaja u kućanstvu, a nije za jelo
Ilustracija

S jajima možete i slikati, ali ih možete koristiti i za oporavak vlasišta kose.

Jaja su jedna od najpristupačnijih, najjeftinijih i najhranjivijih namirnica. Kombiniraju se u raznim jelima, slatkima i slanima, no to nije sve za što se mogu koristiti u kućanstvu. Naime, kako piše Cookist, jaja nisu namijenjena samo za bacanje na tavu. Evo za što sve mogu poslužiti u kućanstvu. 

Slikanje

Prije nego što su izmišljene moderne boje, ljudi su za slikanje na platnu uglavnom koristili mješavinu osnovnog pigmenta koji daje boju, malo vode i žutanjka. Boja koja se dobije miješanjem s jajetom iznenađujuće je stabilna i dugotrajna.

Tretman za kosu

Umjesto da trošite novce na skupe maske za kosu, izradite ih sami za puno manje novaca. Jaja su puna bjelančevina kao i drugih hranjivih tvari koje su dobre za kosu. Sve što morate učiniti je izmutiti jaje i utrljati ga na kosu. Ostavite da stoji oko 20 minuta, a potom isperite hladnom vodom. Tako ćete istovremeno nahraniti kosu i ukloniti neželjenu masnoću.

Čišćenje cipela

Ako ste iznenada ostali bez sredstva za čišćenje cipela, ne očajavajte. Razbijte jedno jaja i odvojite žutanjak od bjelanjka. Pomoću spužve utrljajte samo bjelanjak na kožu dok se skroz ne upije. Ispolirajte tako cijelu cipelu.

Popravak hladnjaka u automobilu

Vjerojatno to nikome ne bi palo napamet, ali možemo pretpostaviti da je osoba koja je smislila ovaj trik, imala puno problema s hladnjakom automobila. Naime, ako hladnjak iznenada procuri, u njega uspite bjelanjak. Ako se to napravi kako treba i ako još ima vode u sustavu, bjelanjak će se micati prema rupi i kako voda postaje toplija, bjelanjak će se skuhati i tako začepiti rupu.
 

Najnovije

Dodavanje novih komentara je onemogućeno.

Najgledaniji video