Vijesti / Životni stil

posteljina

Stručnjak otkriva: Novu posteljinu biste uvijek trebali oprati i to iz jednog razloga...

Stručnjak otkriva: Novu posteljinu biste uvijek trebali oprati i to iz jednog razloga...
Ilustracija

Čistoća je važna, ali preskakanje procesa pranja također može utjecati na osjećaj posteljine na dodir.

Kada je riječ o novoj posteljini, nije dovoljno samo kupiti je i staviti na krevet. Prema stručnjaku za čišćenje, Christianu Alexanderu, predsjedniku i izvršnom direktoru tvrtke Nest Bedding, potrebno je prvo oprati posteljinu prije nego se udobno smjestite pod njom, kako prenosi Mirror.

Ova mjera je posebno važna za one s osjetljivom kožom jer se na posteljini mogu nalaziti kemikalije koje su korištene tijekom procesa proizvodnje i koji bi mogli izazvati alergijsku reakciju ili iritaciju.

Čistoća je važna, ali preskakanje procesa pranja također može utjecati na osjećaj posteljine na dodir, što znači da propuštate udobnost mekane posteljine. Naime, on navodi da je jedan od razloga za to prisutnost takozvanog "sizinga", škroba koji se koristi za održavanje posteljine glatkom u pakiranju i održavanju svježeg izgleda. Upravo ovaj škrob može učiniti da posteljina bude gruba kada se prvi put izvadi iz pakiranja.

Stručnjak savjetuje da se nova posteljina opere kako bi se dobili najbolji rezultati, te da se u mašinu za pranje doda šalica sode bikarbone kako bi se posteljina opustila i uklonili bilo kakvi mirisi koji su ostali iz procesa proizvodnje.

Najnovije

Dodavanje novih komentara je onemogućeno.

Najgledaniji video