Vijesti / Životni stil

čišćenje

Jednostavno i brzo očistite kadu: Bit će blistavo čista za samo 15 minuta!

Jednostavno i brzo očistite kadu: Bit će blistavo čista za samo 15 minuta!
Ilustracija

Čišćenje kade može biti zamoran je posao, no ne mora ako slijedite ove savjete...

Iako čišćenje kade baš i nije zanimljiv i lak posao, ipak je nešto što se mora obaviti. Redovita rutina čišćenja kade može pretvoriti polugodišnji jednosatni posao u brz i jednostavan 10-minutni posao svaki mjesec. Sve što vam treba je sredstvo za pranje suđa i jedna spužvica ili četka s kojom ćete s kade ukloniti različite nakupine, piše The Spruce.

Prije čišćenja uklonite sve toaletne potrepštine, igračke, bočice šampona, jer ne želite da na njima budu ikakvi proizvodi za čišćenje. Također, bacite sve što je prazno, polomljeno ili što se više neće koristiti. Obrišite sve predmete koje ste uklonili; uostalom, ljigavi talog od sapunice može se nakupiti i na ovim predmetima. Igračke za kupanje možete staviti u perilicu posuđa kako bi i one bile čiste. Ako to ne morate učiniti, ostavite ih sa strane da ih kasnije vratite u kadu.

Postupak nanošenja sredstva za pranje suđa je jednostavan, samo pritisnite sredstvo nekoliko puta po cijeloj površini kade. Nije potrebno puštati vodu ili ostavljati sredstvo da odstoji neko vrijeme na površini radi boljeg djelovanja. Dovoljno je samo da odmah po nanašanju sredstva površinu prebrišete krpom ili četkom, baš kao što bi spužvicom prešli preko posuđa.

Možete ribati sve dok se nakupine sapunice, pljesni ili masti ne uklone. Potom jednostavno uključite tuš te isperite cijelu kadu i to je to! Nakon toga samo osušite kadu brisanjem čistim ručnikom ili krpom za čišćenje, pritom pazeći da u kadi ne ostanu mrlje od vode ili ostaci od sredstva za posuđe. 

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video