Vijesti / Životni stil

Postoji nekoliko razloga zašto je dobro seksati se svaki dan!

Postoji nekoliko razloga zašto je dobro seksati se svaki dan!
Ilustracija / Pixabay

Ne želite svakodnevno voditi ljubav s partnerom? Ovi razlozi vas možda uvjere u suprotno...

Nije tajna da seks ima brojne dobrobiti za vaše mentalno i fizičko blagostanje. Tijelo od njega zaista ima mnogo koristi, a pogotovo ako se seks odvija redovito. Naravno, seks svaki dan nije uvijek realan između karijere, kućanstva, djece i svakodnevnog stresa, ali možda bi bilo vrijedno započeti probnu fazu sa svojim partnerom. Sljedeći razlozi će vam otkriti i zašto, piše Healthline

Poboljšava fizičko i mentalno stanje 

Tijelo i um također imaju koristi od povećane seksualne aktivnosti. S jedne strane, bolje upoznajete vlastito tijelo i razvijate posebnu svijest o tijelu, a istovremeno se poboljšava vaša izdržljivost, ovisno o trajanju čina. Oni koji često vode ljubav također mogu poboljšati svoju sposobnost da dožive orgazam i osjećaju veću povezanost s partnerom, budući da hormon maženja oksitocin jača emocionalnu vezu.

Seks smanjuje stres

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Ako se seksate redovito ili čak svakodnevno, kroz život prolazite manje pod stresom. To je zato što se tijekom čina oslobađaju hormoni sreće koji stimuliraju sustav nagrađivanja u mozgu. Istovremeno se smanjuje razina hormona stresa jer se usporava otpuštanje kortizola. Tako prolazimo kroz svijet manje pod stresom i sretniji – što bi moglo biti bolje?

Ublažava bol

Tijekom seksualne aktivnosti tijelo proizvodi endorfine koji znatno smanjuju osjećaj boli. Česti seks stoga može dovesti do toga da glavobolje ili menstrualni bolovi nestanu sami od sebe.

Jača imunološki sustav

Redovitim spolnim odnosima jačate svoj imunološki sustav jer tijelo proizvodi imunoglobuline A i G – antitijela koja štite od virusa i bakterija. To bi čak moglo dokazati i jedno američko istraživanje: ispitane su 32 žene u predmenopauzi, od kojih je 15 imalo redovite spolne odnose, a 17 ih je potpuno apstiniralo. Pronašli su značajno veće koncentracije navedenih protutijela u krvi spolno aktivnih subjekata, iz čega su znanstvenici zaključili kako se spolno aktivne žene bolje bore protiv patogena od žena koje su apstinente.

Najnovije

Dodavanje novih komentara je onemogućeno.